Regija

Duška Todorovića u novoj borbi čeka čovjek koji je UFC debi završio nokautom za 16 sekundi

Duško Todorović

 screenshot
Svoj drugi UFC ugovor Duško Todorović započet će borbom na Fight Nightu u svibnju

Laknulo je Dušku Todoroviću (11-2, 2-2 UFC) nakon što je početkom prosinca prošle godine savladao Makija Pitola. Znao je da pravo na poraz nema, želi li ostati dijelom UFC-a. Odgovorio je na pritisak savršeno, završivši borbu u prvoj rundi, a nedugo nakon toga na stol je došao novi UFC ugovor koji je nedavno i potpisao. Nakon vatrenog krštenja, vrijeme je da 27-godišnji srpski borac srednje kategorije krene ispunjavati potencijal.

Priliku za to imat će 21. svibnja na UFC Fight Nightu 210, gdje ga čeka zanimljiva, ali i izuzetno zahtjevna borba. Suprotstavit će mu se Chidi Njoukani.

Njoukani (21-7, 1-0 UFC) je borac kojeg su mnogi upoznali početkom veljače, kad mu je u UFC debiju samo 16 sekundi trebalo za pobjedu nad Marcom Andreom Bariaultom. Ipak, oni koji opširnije prate borilačku scenu već dugo vremena znaju za ovog borca. Isti je svojevremeno glasio za jednog od najvećih Bellatorovih potencijala, a u drugoj najvećoj svjetskoj promociji borio se protiv najvećih zvijezda i najboljih boraca. Do ljeta 2017. godine njegova je karijera rapidno napredovala, da bi ga onda poraz od Andreya Koreshkova usporio, a na to je nadovezao borbe u kojima su od njega bolji bili Rafael Carvalho i John Salter.

Sreću je nakon toga Njoukani potražio izvan Bellatora, što trenutno izgleda kao dobra odluka. 33-godišnjak je prvo došao do pobjede u borilištu LFA promocije, a onda je došao poziv Contender Seriesa, gdje je izborio ugovor s UFC-om te nakon toga impresivno debitirao. U pitanju je visok kickboksač dugih ekstremiteta, koji posebno velike probleme svojim protivnicima može napraviti na distanci. Već u startu je jasno kako bi Duško svoju priliku svakako trebao tražiti u parteru, ali nije da nema što ponuditi niti unutar otvorene bitke na nogama.

Duško može biti zadovoljan ovakvim uparivanjem, budući da će imati stilski vrlo zanimljivog borca protiv sebe, a eventualna pobjeda mogla bi odjeknuti puno bolje nego dvije koje je ranije ostvario u Octagonu.

Svakako vrijedi navesti kako će se ovim putem na istom programu naći dva srpska UFC borca, budući da je već ranije ugovorena borba Uroša Medića i Omara Moralesa također dobila ovaj datum.

UFC Fight Night 210 priredba još uvijek nema potvrđenu glavnu borbu, no sve vodi tome da će to biti okršaj ženske bantam kategorije između Ketlen Vieire i Holly Holm.

Linker
22. travanj 2024 08:00