UFC

Protivnik Duška Todorovića opaki je nokauter: ‘Gdje god borba završi, bit ću korak ispred‘

Chidi Njokuani i Duško Todorović

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Chidi Njokuani vrhunski je kickboksač i večeras će tražiti svoju drugu UFC pobjedu

Težak zadatak imat će Duško Todorović (11-2-0, 2-2 UFC) večeras u svom petom UFC nastupu. Srpski borac srednje kategorije tražit će treću pobjedu pod okriljem UFC-a, ali nasuprot njega stajat će opaki nokauter.

Chidi Njokuani (21-7-0, 1-0 UFC) američki je borac nigerijskih korijena, a radi se o renomiranom majstoru muay Thaija i kickboksa, ali i o iskusnom MMA borcu. Borac nadimka ''Bang Bang'' ugovor s UFC-om izborio je u devetom mjesecu 2021. godine. Njokuani je nastupao na Contender Seriesu, a protivnik mu je bio Mario Sousa (12-1-0).

Chidi je u trećoj rundi došao do pobjede nokautom i Dana White odlučio ga je potpisati. Njokuanijev debi uslijedio je u drugom mjesecu ove godine, a protivnik mu je bio solidni Marc-Andre Barriault (13-4-0, 3-4 UFC). 16 sekundi trebalo je ''Bang Bangu'' da upiše pobjedu u debiju i nastavak niza tražit će protiv Duška Todorovića.

Njokuani je borac zavidnih proporcija. Visok je 191 centimetar, a njegov ''reach'' (raspon ruku) iznosi 80 ''incha'' (203) centimetara. Todorović je šest centimetara niži, a ''reach'' mu je kraći za 15 centimetara.

Todorovićev put ka pobjedi vjerojatno se krije u parteru, ali ne treba podcijeniti niti Duškove vještine u stojci. Što se Njokuanija tiče, on u ovaj meč ulazi kao osjetni favorit, a nada se opravdati svoju ulogu.

''Želim da svi gledaju u mene i vide nešto drukčije. Želim pružiti sjajan nastup i pridobiti poštovanje fanova. Gdje god borba završi, vidjet ćete koliko sam dominantan i to je to. Uvijek sam korak ispred i želim to pokazati.'', rekao je Njokuani na konferenciji za medije.

UFC-ova srednja kategorija sve više obiluje sjajnim kickboksačima. Israel Adesanya već neko vrijeme vlada tom kategorijom, a prošle godine pojavio se i Alex Pereira. Njokuani je također tu, a borac nigerijskih korijena nada se obračunu s Alexom Pereirom.

''To bi bilo sjajno. Imam puno poštovanja za njega, jer ime je izgradio u svijetu kickboksa, a to nije lako učiniti. Bilo bi sjajno da mogu testirati svoje vještine protiv borca takvog kalibra, bez da se moram vraćati kickboxingu da to učinim. Vjerojatno bih ga morao rušiti 'double legom' ili nečim sličnim.'', izjavio je Njokuani.

u svakom slučaju, Todorovića čeka opak protivnik od kojeg mnogi očekuju da iskoči kao novo veliko i uzbudljivo ime u promociji. Njokuani je ipak daleko od nepobjedivog. Sedam puta poražen je u svojoj karijeri, a iako su ga pobjeđivali vrhunski borci poput Koreshkova i Rafaela Carvalha, znali su ga završavati i borci nešto nižeg kalibra. Todorović ako bude imao svoj dan, definitivno ima šanse pobijediti Njokuanija, a nama preostaje nadati se novoj Duškovoj pobjedi.

Linker
24. travanj 2024 02:27