Regija

Duško Todorović otkrio kako je potpisao novi ugovor s UFC-om

Duško Todorović

 Facebook
Srpski borac srednje kategorije zadovoljio je UFC vodstvo i nastavit će karijeru u elitnoj promociji

Četiri borbe odradio je Duško Todorović u UFC-u, nakon što je krajem ljeta 2019. godine putem Contender Seriesa osigurao ugovor s najvećom svjetskom MMA promocijom. Prvi nastup morao je, zbog cijele situacije s pandemijom, čekati preko godinu dana, da bi u listopadu 2020. u Abu Dhabiju savladao Dequana Townsenda, usput zaradivši bonus za najbolju izvedbu.

Trebao se zapravo Duško boriti tri mjeseca ranije, pri prvom UFC-ovom odlasku na Fight Island, ali ga je spriječio pozitivan COVID-19 test. Neki od vas sigurno znaju tko je uskočio kao zamjena. Bio je Khamzat Chimaev, čiji je impresivni start UFC karijere došao zbog Duškovog testa, za koji je on kasnije, posebno nakon što se uistinu zarazio s COVID-om, tvrdio da nije bio ispravan.

Drugi UFC nastup također je odradio na Fight Islandu, u siječnju prošle godine, no tamo je dočekao prvi poraz u karijeri. Bolji od njega bio je Punahele Soriano, prekidom u prvoj rundi. Loše vijesti nastavile su se pet mjeseci kasnije, kad ga je u Las Vegasu, jednoglasnom sudačkom odlukom savladao Gregory Rodrigues. Bio je on zapravo zamjena za planiranog protivnika, Makija Pitola, s kojim se Duška ipak uparilo u prosincu prošle godine. Srpski borac tada se izvukao iz jedne teške situacije te slavio prekidom pred kraj prve runde. Bila je to njegova posljednja borba na ugovoru s UFC-om.

Srećom po ovog člana beogradskog Secutora, o tom ugovoru govorit ćemo kao o njegovom prvom ugovoru s UFC-om, budući da je upravo danas potpisao drugi. Time se pohvalio objavom na svojoj Facebook stranici. Izrazito zadovoljan, s osmijehom na licu, najavio je kako tijekom drugog ugovora namjerava ostvariti bolje rezultate nego u prve četiri borbe.

Za sada nije poznato kad bi se Duško mogao idući put boriti, odnosno on to nije otkrio. No, nerijetko borci nedugo nakon potpisivanje ugovora takve informacije otkriju sami ili se pojavi službena najava UFC-a pa se nećemo iznenaditi ako tako bude i ovog puta.

Dobio je Duško već jednu vrlo zanimljivu prozivku, od novog hit borca Chrisa Curtisa. Tko zna, možda ga promocija upari upravo protiv tog nokautera. Bio bi to uistinu sjajan okršaj.

Linker
19. travanj 2024 21:29