Regija

Duško Todorović poražen nokautom: Chidi Njokuani sjajno je pogodio laktom

Njokuanijev nokaut protiv Todorovića

 Screenshot (twitter, Ufc)
Srpski borac srednje kategorije nije uspio doći do druge pobjede zaredom

Nakon što je Uroš Medić odradio sjajan nastup protiv Omara Moralesa, Duško Todorović (11-3-0, 2-3 UFC) nije uspio zadržati stopostotni učinak srpskih boraca na večerašnjoj UFC Fight Night 206 priredbi. Chidi Njokuani (22-7-0, 2-0 UFC) nokautirao ga je 12 sekundi prije kraja prve runde.

Borci su meč otvorili ispitujuči snage low kickovima. Duško je pokušao doči do rušenja nakon samo 30-ak sekundi borbe, ali Njokuani je dobro obranio taj pokušaj i bio je blizu da ozbiljno ugrozi Todorovića ''submissionom'', odnosno gušenjem. Tražio je Njokuani pobjedu kroz ''d'arce'' gušenje i ''giljotinu'', ali Todorović je u ovaj meč ušao s pedigreom boljeg grapplera i ubrzo je to počeo pokazivati. Izvukao se Duško iz Njokuanijevih pokušaja gušenja, a zatim je krenuo u napad na Chidijeva leđa. Njokuani se konstantno uspijevao pridići na noge, odnosno Todorović je imao poteškoća sa zadržavanjem protivnika u donjoj poziciji. Nakon što su neko vrijeme proveli u klinču kojim je Todorović dominirao, borci su se razdvojili, a Njokuani je nekoliko puta dobro pogodio koljenom.

Ponovno su Njokuani i Todorović završili u klinču ali situaciju je kontrolirao američki borac nigerijskih korijena. Dok se činilo kako će obojica mirno privesti rundu kraju, Njokuani pogađa laktom iz klinča, ravno u sljepoočnicu Duška Todorovića. Srpski borac završio je na tlu, totalno uzdrman, a sudac je odmah prekinuo borbu.

Prava šteta za Todorovića. Iako je Njokuani bio osjetni favorit prema kladionicama, djelovalo je kao da Todorović itekako može parirati ovom borcu. Ipak, Njokuani je upisao svoju drugu pobjedu pod okriljem UFC-a, a Todorović treći poraz u petom nastupu. Najbolji dani tek slijede za 28-godišnjeg Duška, ali dojam je kako iz nekog razloga jednostavno ne pokazuje svoja najbolja izdanja u UFC-ovom kavezu.

Linker
23. rujan 2023 09:31