Regija

Eddie Hearn nije zadovoljan: ‘Babić ovakvim nastupom neće pobijediti Oscara Rivasa‘

Eddie Hearn i Alen Babić

 Dazn
Jedan od najvećih svjetskih boksačkih promotora prokomentirao je Babićevu pobjedu nad Spillmontom

Iako je Alen Babić upisao desetu pobjedu u svom desetom profesionalnom nastupu, a pritom je i deseti put slavio nokautom, čini se kako nisu svi zadovoljni. Eddie Hearn, jedan od najpoznatijih boksačkih promotora na svijetu, neposredno nakon meča osvrnuo se na ''Savageovu'' pobjedu protiv Davida Spilmonta. Hearn smatra kako je još puno posla pred našim boksačem.

''Uzbudljiva godina za njega, on je uvijek uzbudljiv. Ali ne smijemo zaboraviti gdje se on trenutno nalazi. Pričamo o Oscaru Rivasu i tipovima poput Rivasa, a ovakvim nastupom neće pobijediti Oscara Rivasa. Alen to zna također. Puno je posla pred njim, nedavno je probolio COVID i vjerojatno nije trebao boksati večeras na 'short notice'. Ali ovdje se uči. Morate biti uzdrmani u ovakvim mečevima da biste učili i napredovali. Deset pobjeda i deset nokauta. Ne možete tražiti više od toga. Uvijek je uzbudljiv, ali još je u ranoj fazi karijere i puno je učenja i rada pred njim.

Inače, Oscar Rivas (28-1-0) WBC-ov je prvak bridgerweight kategorije. Radi se o težinskoj kategoriji u kojoj Babić iduće godine planira napasti titulu svjetskog prvaka. 34-godišnji Kolumbijac puno je kvalitetniji boksač od Davida Spilmonta s kojim se Babić danas borio i svjesni su i Hearn, ali i Babić da je napredak definitivno potreban. Ipak, Hearn i dalje vjeruje u Babićeve ambicije da napadne spomenuti pojas i upravo to je u planu za 2022. godine.

''Volio bih da sada pređe u bridger. Bori se s ovim puno većim tipovima. Možda bi mogao odraditi 'title eliminator' s Rozanskim, ali mora napredovati da bi pobijedio Rivasa. Ali ne zaboravimo, tek je deset mečeva iza njega.'' ,dodao je Eddie.

Spomenuti Rozanski trenutno je (14-0-0, 13 KO) trenutno je drugorangirani izazivač u bridgeru. Babić je samo jedno mjesto iza njega i Poljak bi bez dileme bio sjajna provjera Alenovih mogućnosti u toj kategoriji. Ipak, ''Savageu'' je vrijeme za kraći odmor nakon četiri meča u drugoj polovici ove godine, a s nestrpljenjem iščekujemo vidjeti što 2022. godina donosi za njega.

Linker
25. travanj 2024 14:13