K1 i Boks

‘Savageove‘ ambicije ostaju iste: ‘Želim najveće moguće borbe i želim ih sada!‘

Alen Babić

 Peter Byrne/PA Images/Profimedia
31-godišnji Rovinjanin namučio se kako bi došao do desetog nokauta u jednako toliko nastupa

Još jedan zanimljiv meč pružio nam je Alen Babić u svom desetom profesionalnom nastupu. ''Savage'' je u Manchester Areni nastupio protiv Francuza Davida Spilmonta, a iako su mnogi očekivali da francuski boksač padne u ranoj fazi borbe, to se dogodilo tek u šestoj rundi.

Ne samo da je Spilmont bio čvrst, nego se pokazao i opasnim kad je uzdrmao Babića krajem druge runde. Hrgovićevi promotori s oduševljenjem su dočekali nešto neuvjerljiviji nastup Alena Babića, a i poznati svjetski promotor Eddie Hearn izjavio je kako Babića čeka puno posla, a napredak je potreban. Svjestan je i Babić kako ovo nije bilo njegovo najbolje izdanje, a u razgovoru za Matchroom Boxing, objasnio je gdje je pogriješio.

''Nije bilo rutinski, bio je ovo jedan od mojih najtežih testova dosad. Morao sam snažno krenuti od početka, jer znao sam da je on spreman biti tamo svih osam rundi. Vrlo težak meč. Nikad ne bih trebao ovako pristupati borbi. Govorio sam kako nisam autsajder u ovom meču, gledao sam na sebe kao na veliku stvar i favorita, ali ja to nisam. Ovaj tip mi je učinio veliku uslugu.'', rekao je ''Savage, a zatim je upitan uživa li u ovakvim teškim borbama.

''Ja nisam perfektan tip. Nisam umjetnik, ja sam radnik i nalazim razne načine za pobjedu.'', objasnio je Babić.

Tema prelaska u bridger kategoriju tokom 2022. godine, proteklog tjedna bila je najučestalija kad je Alen Babić u pitanju. Hrvatski boksač nada se osvojiti svjetsku titulu u toj kategoriji, a trenutni prvak je Oscar Rivas. Eddie Hearn izjavio je kako Babić sa sinoćnjim izdanjem ne može ući u ring protiv Rivasa, no ''Savageov'' cilj i ambicije ostaju iste.

''Ova borba prošla je kao što sam i mislio. Govorio sam da će biti rani nokaut. Umalo je i bio, ali tip je čvrst. Ja ostajem isti, želim najveće moguće borbe i želim ih sada. U najboljim godinama sam i trenutno sam u najboljoj formi. Dajte mi dva mjeseca da se oporavim i bit ću nazad, spreman za Rivasa.'', rekao je ''Savage''.

Činjenica je da Babić trpi previše kritika za sinoćnji nastup. Početkom godine, Babić je prošao operaciju ramena nakon koje su mu prognozirali da neće moći nastupati sve do kraja kalendarske godine. ''Savage'' se vratio već u sedmom mjesecu te je odradio čak četiri borbe unutar pet mjeseci. Sinoćnji nastup prihvatio je 20 dana prije samog održavanja, a ime protivnika saznao je doslovno tri dana uoči meča. Usput je pokupio i zarazu koronavirusom, a sinoć je bilo vidljivo kako je sve to ostavilo danak na njegovom tijelu. Nema sumnje kako će se Babić iduće godine vratiti još gladniji i motiviraniji kako bi ušutkao sve glasnije kritičare.

Linker
13. travanj 2024 14:52