Regija

EMC 9: Račić i Batur upisali pobjede, Stojnić ‘pregazio‘ protivnika!

Antun Račić

 Marko Lukunic/Avalon/Profimedia
Dobru akciju sinoć su nam pružili regionalni borci

Sinoć je održana EMC 9 priredba u režiji braće Dijaković koja je definitivno ispunila sva očekivanja gledatelja. Borbe su bile prepune dobre akcije gdje se moglo vidjeti nekoliko ekspresnih završnica, kako od udaraca tako i majstorskim zahvatima i polugama. Pobjedu su odnijela sva tri bosanskohercegovačka borca, a dobru večer su imali i Hrvati.

Antun 'Killer' Račić upisao je dugoočekivanu pobjedu na sinoćnjem EMC 9 eventu u Düsseldorfu protiv Brazilca Jeovannyja de Oliveire jednoglasnom odlukom sudaca. Račiću je ovo prva pobjeda od prosinca (12.mjesec) 2020. godine kada je jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio Brunu Augusta dos Santosa na KSW 57 priredbi.

Bosanskohercegovački MMA borac Denis Stojnić također je odradio fantastičan meč u kojem je savladao Ivu Ćuka gdje je nakon serije udaraca sudac bio primoran prekinuti borbu. Oba borca oprezno su otvorila meč, a već u 3. minuti borbe Stojnić obara Ćuka na pod i ekspresno završava borbu. Stojniću je ovo bila prva borba nakon 13 mjeseci kada je gušenjem pobijedio Kacpera Miklasza na EMC 7 priredbi. Prije toga nije se borio 5 godina, a izgleda kako trenutno proživljava novu mladost.

Martin Batur, koji se borio u posljednjem meču uvodnog dijela priredbe protiv Brazilca Maicona Douglasa ekspresno je završio meč u drugoj rundi kada je nakon serije udaraca prisilio suca da prekine borbu. Ahmed Villa također je stigao do pobjede nakon što je već u prvoj rundi natjerao protivnika na tapkanje. U pitanju je bila čvrsta giljotina iz koje se Said Eidi nije mogao izvući.

I treći bosanskohercegovački borac upisao je pobjedu na EMC 9 eventu. Erko Jun prekid je upisao u trećoj rundi nakon serije teških udaraca prema Poljaku Szymonu Wrzesienu. Prva runda protekla je u pretežito u hrvanju, gdje je nešto aktivniji bio Erko, da bi tempo dodatno pojačao u drugoj rundi. Treću rundu Erko nastavlja u jakom ritmu i u konačnici dolazi do pobjede prekidom.

Rezultate priredbe pogledajte u nastavku.

EMC 9 - Rezultati:

Glavni program:

Erko Jun def. Szymon Wrzesien via KO, R3
Daniel Torres def. Nico Cocuccio via TKO (Udarci), R2
Antun Račić def. Jeovanny de Oliveira via jednoglasna sudačka odluka
Deniz Ilbay def. Mišo Vranješ via TKO (Udarci), R1
Denis Stojnić def. Ivo Ćuk via TKO (Udarci), R1

Uvodni program:

Martin Batur def. Maicon Douglas via TKO (Udarci) in R2
Bekhruz Zukhurov def. Paulo Bananada via KO, R3
Stefan Schulze-Hagen def. Nikola Panić via TKO (Udarci), R1
Ahmed Vila def. Said Eidi via giljotina, R1
Jordan Zebo def. Farshedi Shamsidin via giljotina, R1

Linker
08. travanj 2024 06:28