Regija

Emir Ahmatović poručio: ‘Ovdje sam zbog pobjede i dat ću sto posto da to i ostvarim‘

Emir Ahmatović

 Screenshot (youtube, Matchroom)
Hrgovićev protivnik tvrdi kako nije došao samo odraditi meč protiv našeg boksača

Veliku hrabrost prezentirao je Emir Ahmatović, prihvativši meč protiv Filipa Hrgovića samo četiri dana prije samog održavanja. Neporaženi njemački boksač ima deset profesionalnih mečeva iza sebe, a pobijedio je u svih deset nastupa. Ipak, njegovi dosadašnji protivnici bili su puno niža razina u odnosu na ''El Animala'' i večeras, točnije u ranim nedjeljnim satima, čeka ga daleko najteži izazov u karijeri.

Ipak, uz najteži izazov dolazi i najveća prilika. Uspije li Ahmetović iznenaditi Hrgovića, napravit će ogromnu senzaciju i lansirat će se na puno višu poziciju, od trenutne 119. koju zauzima na Boxrecovoj ljestvici najboljih svjetskih teškaša. Iza Ahmetovića stoji i bogata amaterska karijera, a najveći uspjeh dolazi iz 2013. godine. Ahmetović je tada osvojio broncu na Europskom prvenstvu. Večeras u Las Vegasu čeka ga prilika za još veći uspjeh, a borac rodom iz Sandžaka obratio se javnosti na konferenciji za medije.

''Sretan sam što sam ovdje. Poziv sam dobio prošli tjedan, za meč protiv Hrgovića. Rekao sam naravno, zašto ne.''

U svakom slučaju, odluka za svaku pohvalu. Sam Eddie Hearn otkrio je kako Hrgovića odbijaju mnoga zvučna imena, dok se Ahmatović prihvatio tog izazova na ''short notice''. Naravno, Filip ima puno više za izgubiti u ovom meču i Ahmatović može ući u meč bez prevelikog pritiska. Radi se o teškoj kategoriji i jedan udarac često može biti presudan. Upravo toga dotaknuo se i Eddie Hearn koji je Ahmatoviću rekao kako jedan udarac može promijeniti njegovu karijeru, ali i život.

''Hvala vam na prilici. Zato sam ovdje, sto posto sam ovdje zbog pobjede i dat ću sto posto da pobijedim u subotu.'', odgovorio mu je Emir Ahmatović.

Hrgović i njegov protivnik, sinoć su odradili vaganje, a Filip je teži gotovo 8.5 kilograma. Ahmatović ima pravo nadati se pobjedi i jednoj od najvećih boksačkih senzacija ove godine. Međutim, Hrgović u ovu borbu ulazi kao veliki favorit i sve ide ka tome da ''El Animal'' večeras upiše i 14. profesionalnu pobjedu.

Linker
20. travanj 2024 02:30