Regija

Filip Hrgović odradio je vaganje: ‘El Animal‘ osjetno teži od svog protivnika

Filip Hrgović

 Screenshot (youtube, Matchroom)
‘‘El Animal‘‘ i Emir Ahmatović odradili su posljednje sučeljavanje uoči sutrašnjeg meča

Ponajbolji hrvatski boksač Filip Hrgović (13-0-0) spreman je za svoj četrnaesti profesionalni nastup. ''El Animal'' u ranim nedjeljnim satima borit će se protiv neporaženog Emira Ahmatovića (10-0-0, 7 KO), njemačkog boksača rodom iz Srbije. Oba borca večeras su odradili službeno vaganje za svoju borbu koja će se održati u Las Vegasu.

Filipu je vaga pokazala 246.8 ''pounda'' (111.95 kilograma). Radi se o identičnoj kilaži s kojom se Hrgović pojavio u svom trenutno posljednjem meču, onom protiv Marka Radonjića u devetom mjesecu ove godine. Emir Ahmatović sa svojih 228.4 ''pounda'' (103.6 kg) osjetno je lakši od ''El Animala''.

image

Filip Hrgović i Emir Ahmatović

Screenshot (youtube, Matchroom)

Priredbu na kojoj nastupaju Hrgović i Ahmatović, predvodit će meč između Devina Haneyja i Josepha Diaza. Dvojica sjajnih boksača obračunat će se za WBC-ovu titulu u lakoj kategoriji, Neporaženi Haney (26-0-0) branit će pojas koji drži od 2019. godine, a uspješno ga je obranio tri puta. Joseph Diaz (32-1-0) s druge strane, u srpnju ove godine osvojio je WBC-ov pojas privremenog prvaka lake kategorije.

Filipov meč počinje u nedjelju, oko 02:30h po hrvatskom vremenu. Prijenos borbe možete gledati putem RTL-a te preko DAZN servisa.

Snimku vaganja možete pogledati OVDJE.

Linker
23. travanj 2024 05:45