Regija

Erik Pijetraj: 'Nadam se Olimpijskim igrama, to bi mi olakšalo put u profesionalce'

Erik i Leonard Pijetraj
 Instagram
Erik Pijetraj dolazi na Prvenstvo Hrvatske u boksu kao apsolutni favorit u kategoriji do 63 kilograma. No, ovog puta i s većim imperativom dolaska do naslova prvaka, budući da je riječ o olimpijskoj godini, a on Tokio vidi kao savršenu priliku za početak profesionalne karijere.

Kao sin najuspješnijeg hrvatskog boksačkog trenera, Erik Pijetraj od samog početka imao je uz svoje ime podosta očekivanja. Na državnoj razini od ih je do sada apsolutno opravdao. Ovaj 22-godišnjak suvereno vlada svojom kategorijom, no na internacionalnoj razini još se čekaju oni pravi rezultati. Nakon prošle godine tijekom koje se borio s ozljedama, napokon je došlo vrijeme za iskorak. A teško je to napraviti bolje nego putem Olimpijskih igara. No, prije toga slijedi Prvenstvo Hrvatske na koje dolazi kao apsolutni favorit u svojoj kategoriji.

"Svake godina sam glavni favorit pa tako i ove te ne mogu reći da mi to predstavlja neki pritisak nakon pet godina trona i sedam naslova prvaka", kratko je rekao Erik dan prije početka prvenstva.

Prošle godine mučio se s ozljedama. Ipak, uspio je obraniti naslov državnog prvaka te nastupiti na Europskih igrama, gdje je eliminiran u prvom krugu. Svjetsko prvenstvo nažalost nije vidio. Pred samo putovanje u Jekaterinburg liječnički tim je donio odluku kako je bolje da pauzira i u potpunosti se oporavi pred ovogodišnja natjecanja. No, novo iskustvo je stekao.

"Svaki meč, pogotovo oni na europskim i svjetskim natjecanjima, predstavlja jako veliko iskustvo i svaki ostavlja utjecaja na mene. Jako mi je žao što sam propustio Svjetsko prvenstvo, ali i mnoge druge mečeve zbog ozljede. No, moj liječnik Tadija Petrović je rekao da ne bih trebao nastupiti, što se na kraju pokazalo kao dobra odluka", kratak je komentar prošle godine. Nju je ipak uspio završiti uvjerljivim naslovom prvaka na prvenstvu za boksače do 22 godine. To je potvrdilo njegovu dobru formu, koju je kroz ovih mjesec dana samo trebalo zadržati.

"Ja sam sportaš koji formu održava kroz cijelu godinu. Čak i kad uzmem pauzu od treninga živim zdravo i zdravo se hranim. To je kod mene konstantno prisutno. Pred prvenstvo se odlično osjećam i jedva čekam ući u ring", najavio nam je.

Erik je prije nekog vremena iznio plan da nakon Olimpijskih igara ode u profesionalni boks. Je li to još uvijek cilj?

"Da, naravno da želim u profesionalni boks, to je moj plan otkako sam prije deset godina odradio prvi trening. Olimpijske igre su najbolji put prema tome jer to podosta olakšava pronalazak promotora", najavio je gotovo sigurni hrvatski predstavnik na olimpijskim kvalifikacijama u Londonu.

Linker
27. travanj 2024 01:42