Regija

Erik Pijetraj se porazom u prvom kolu oprostio od Europskih igara

L. Pijetraj, Milun, Sobjeslavski i E. Pijetraj
Hrvatska boksačka reprezentacija na Europskim igrama u Minsku ostala je samo na Marku Milunu, Toniju Filipiju i Sari Beram, budući da je danas i Erik Pijetraj završio svoj nastup u prvom kolu. Bolji od njega bio je talijanski boksač Paolo Di Lernia.

Nažalost, 23-godišnji Talijan danas je bio nepremostiva prepreka za godinu dana mlađeg hrvatskog predstavnika u poluvelter kategoriji. Erik Pijetraj nije pružio ono najbolje što može, a sam početak meča odveo ga je u poziciju iz koje se nije mogao izvuči. Bio je ovo klasičan primjer meča u kojem jedan boksač od početka uspije oploditi svoju taktiku i držati se nje do samog kraja.

Hrvatski boksač uspio je tek u prvoj rundi dobiti naklonost jednog suca, no do kraja je Talijan bio bolji i zasluženo je zapravo uzeo ono što mu je bilo ponuđeno.

Od predstavnika Hrvatske, na turniru su još ostali Toni Filipi, koji je danas osigurao svoje mjesto u četvrtfinalu teške kategorije, Marko Milun koji će sutra odraditi svoj meč osmine finala super teške kategorije protiv Alexeia Zavatina te Sara Beram koja će također sutra u ring. Nju čeka meč perolake kategorije protiv Helene Bruyevich iz Bjerorusije.

Linker
18. travanj 2024 18:19