Regija

Erslan se oglasio nakon poraza: ‘Bolji čovjek pobijedio je tu noć i nema bježanja od toga‘

Ivan Erslan

 Screenshot (youtube, Ksw Mma)
31-godišnji hrvatski poluteškaš nije tražio apsolutno nikakve izgovore za poraz od Chuzhigaeva

Jako samouvjereno i optimistično ušao je Ivan Erslan u protekli tjedan uoči KSW 77 eventa. Ponajbolji hrvatski MMA borac imao je drugu priliku osvojiti KSW-ovu titulu prvaka u poluteškoj kategoriji, nakon što u prvom pokušaju nije uspio osvojiti pojas.

Podsjećamo, Erslan se u 11. mjesecu 2020. godine borio protiv Tomasza Narkuna i izgubio je ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi. Tri pobjede zaredom (dvije pod okriljem KSW-a i jedna u FNC-u) dovele su ga do novog napada na titulu. Narkun više nije prvak, a Ibragim Chuzhigaev prvu obranu titule tražio je protiv našeg Ivana Erslana.

Borac iz zagrebačkog ATT-ja bio je uvjeren da posjeduje sve što je potrebno da porazi sjajnog Chuzhigaeva, ali ispostavilo se da Ibragim Chuzhigaev nepremostiva prepreka, barem zasad. Čečen koji nastupa pod turskom zastavom porazio je Erslana jednoglasnom odlukom nakon pet rundi zanimljive borbe, a Erslan je tako ponovno ostao bez dodatnog iskoraka u poljskoj MMA organizaciji.

Dojmovi su se sada donekle slegli, a Erslan se oglasio putem svog Instagram profila s porukom za fanove i sve oni koji prate njegov rad i karijeru.

‘‘Tražio sam rat, dobio sam rat! Nažalost, izvukao sam deblji kraj. Uživao sam u svakoj sekundi borbe s čovjekom koji je bio i više nego dostojan protivnik. Jedino za čime mogu žaliti je to da nisam ispoštovao određene upute i ideje koje je kut rekao da radim između rundi. Ne znamo bi li to promijenilo ishod, ali to je jedino za čime žalim. Bolji čovjek je pobijedio tu noć i nema bježanja od toga. Veselim se novim izazovima. Ono u što sam siguran jest da me ovaj meč učinio boljim borcem.‘‘, napisao je Erslan, a u nastavku objave zahvalio je članovima svog tima i posebno Conanu Silveiri koji je bio u Erslanovom kutu za ovaj meč.

Dobra je stvar što Erslan ne traži izgovore i apsolutno prihvaća činjenicu da je Chuzhigaev jednostavno bio bolji u subotu navečer. Ne sumnjamo da će se Erslan brzo vratiti napornom radu, a s obzirom da je nedavno proslavio tek 31. rođendan, vremena za napredak itekako ima.

Linker
24. travanj 2024 10:18