Regija

Erslan u idućoj borbi ide na opasnog poljskog nokautera!

Ivan Erslan

 Ksw
Ovo će biti treća Erslanova borba za KSW promociju

Iz KSW promocije stigla je vijest kako je dogovoren iznimno zanimljiv dvoboj u poluteškoj kategoriji (-93 kg) u sklopu KSW 70 priredbe u kojemu će se susresti naš Ivan Erslan i opasan Poljak Rafał Kijańczuk. Erslan se trebao boriti na KSW 67 gdje mu je prvo promijenjen protivnik, da bi potom neposredno prije samog eventa njegov meč bio otkazan zbog zdravstvenog stanja protivnika.

Erslan je do sada tri puta nastupao pod okriljem KSW-a. Na prvom nastupu KSW-a u Zagrebu je pobijedio Darwin Rodriguez, a zatim doživio poraz od Tomasza Narkuna. Za to se iskupio u iduće dvije borbe u kojima je redom nokautirao Przemyslawa Mysialu i Henriquea da Silvu u sklopu FNC4 priredbe.

Popularnom "Kijanyju" ovo će biti druga borba unutar KSW promocije. Kijańczuk je prije mjesec dana debitirao u najboljoj europskoj MMA organizaciji i u prvoj rundi nokautirao Yanna Kouadju. Do sada je u karijeri upisao 11 pobjeda od kojih čak 10 nokautom što je dokaz da se radi o iznimno opasnom borcu, te 4 poraza. Trenutno je u nizu od 3 uzastopne pobjede, a mi se nadamo kako će taj niz biti okončan na ovoj priredbi.

U slučaju pobjede Erslan bi mogao dobiti priliku postati izazivač u poluteškoj kategoriji i napasti pojas koji je trenutno u vlasništvu Rusa Ibragima Chuzhigaeva. Ibragim je pojas osvojio početkom godine porazivši Narkuna jednoglasnom sudačkom odlukom. S druge strane ovo je ujedno i Erslanova prilika za potencijalni prelazak u UFC-ovu organizaciju.

KSW 70 održat će se 28. svibnja u Atlas Areni u Łódźu.

Linker
20. travanj 2024 08:03