Regija

FNC sprema spektakl u Karlovcu! Nastupit će Vaso Bakočević, a okrunit će i prvaka teške kategorije

Vaso Bakočević

 Screenshot (youtube, Bellator)
Najbolja hrvatska MMA promocija konstantno napreduje sa svojim programom

Već neko vrijeme poznato je kako FNC u šestom mjesecu, točnije 17. lipnja dolazi u Karlovac. FNC 6 event održat će se u Sportskoj dvorani Karlovac, a od danas je poznato i puno više informacija o mečevima koji nas čekaju.

Prije svega, valja istaknuti kako će FNC dobiti svog drugog prvaka. Daniel Bažant na FNC 5 priredbi u Zaboku upisao se u povijest FNC-a kao njihov prvi okrunjeni prvak, osvojivši titulu u perolakoj kategoriji. Drugog prvaka FNC će dobiti u teškoj kategoriji.

Ivan Vitasović (9-5-1) nakon sjajnog nastupa u Zaboku i pobjede nad Jussijem Halonenom, snage će odmjeriti s veteranom Olijem Thompsonom (21-14-0). 42-godišnji Britanac borio se u UFC-u, KSW-u, Bellatoru i brojnim drugim vrhunskim organizacijama. Posljednji nastup odradio je na FNC 4 priredbi u Osijeku, a tamo je u sjajnoj borbi poražen od strane Saše Milinkovića. Podijeljenom sudačkom odlukom slavio je Milinković, a bila je to po mnogima najbolja borba večeri. Meč Vitasovića i Thompsona ujedno će i predvoditi FNC 5 priredbu.

Veliku pažnju regionalnih navijača privući će i novi FNC nastup Vase Bakočevića. Popularni ''Psihopata'' nastupao je dvaput pod okriljem FNC-a, ali oba put je izgubio. Ivica Trušček porazio ga je u meču za ''BMF-a'' Balkana, a ''Croata'' Barrio zaustavio ga je u devetom mjesecu prošle godine. Bakočević MMA pobjedu čeka od 12. mjeseca 2019. godine i slavlja na Megdanu protiv Maxima Soroke.

Slovenac Marko Vardjan (7-5-0) bit će protivnik Vase Bakočevića u Karlovcu. Slovenski velteraš trenutno je u nizu od dva uzastopna poraza, na pobjedu čeka od osmog mjeseca 2019. godine. Dakle oba borca silno su željni povratka pobjedama i čeka nas zanimljiv obračun.

U kavez će kročiti i vinkovački nokauter Mario Žgela (6-2-0). Talentirani hrvatski poluteškaš jedan je od najopakijih udarača na ovim prostorima, a nakon osvajanja Armagedona u poluteškoj kategoriji, tražit će treću pobjedu zaredom. Nije poznato s kime će se boriti, ali možda to bude upravo veliko pojačanje FNC-a.

Naime, promocija je otkrila kako će nastupiti i Yannick Bahati (9-6-0). Britanski MMA borac poznat je regionalnim fanovima kao sparing partner Aleksandra Rakića, a iza njega su nastupi u Bellatoru, KSW-u itd. Bahati je posljednja tri nastupa odradio u poluteškoj kategoriji, a bio bi to sjajan ispit za Žgelu.

Naravno, ovo je samo pretpostavka i pričekat ćemo službenu objavu promocije po pitanju njihovih protivnika.

Linker
22. travanj 2024 22:44