Regija

ESPN objavio protivnika za Filipa Hrgovića: 'El Animala' čeka američki 'Razbijač'!?

Filip Hrgović
 Damir Krajac / CROPIX
ESPN je u javnost pustio ime boksača protiv kojeg bi Filip Hrgović trebao tražiti pobjedu u svom 11. profesionalnom meču. To bi trebao biti Jerry 'Slugger' Forrest, a meč će se održati 17. travnja u Oxon Hillu.

Već je ranije putem istog medija objavljeno da će Filip Hrgović svoj idući meč odraditi u Americi i to ponovno u dvorani gdje je upisao svog debi "preko bare". Bit će to u Oxon Hillu, gradiću u blizini Washington D.C.-ja, na programu koji predvodi meč Regisa Prograisa i Mauricea Hookera. Filip je već neko vrijeme u Miamiju gdje trenira za svoj idući nastup, iako on još uvijek nije službeno objavljen od strane Matchroom Boxinga, njegovog 'co-promotora' koji je organizator spomenute priredbe.

Kad nešto objavi vjerojatno najveća svjetska sportska medijska kuća, taj podatak treba smatrati itekako relevantnim. A sad su isti objavili i tko će biti Hrgovićev protivnik na spomenutoj priredbi. To je Jerry "Slugger" Forrest, čiji se nadimak na hrvatski jezik može najbolje prevesti kao "Razbijač". Ovaj par ipak se našao na popisu mečeva na ESPN-ovoj službenoj web stranici.

U pitanju je 31-godišnji boksač koji je za prošli vikend imao ugovoren meč na Matchroomovoj priredbi predvođenoj mečem Mikeya Garcije i Jessieja Vargasa. Tamo se trebao boriti protiv Murata Gassieva, no bez meča je ostao tjedan dana prije održavanja, nakon što je Rus otkazao svoj nastup. Promotor ga je odmah uklonio s programa i to čini se iz razloga da ga premjeste na ovaj koji će se održati sedam tjedana kasnije.

Forrest je vlasnik omjera od 26 pobjeda i tri poraza, gdje je 20 pobjeda upisao nokautom. Boxrec ga rangira kao 93. teškaša svijeta te 23. najboljeg američkog boksača kraljevske kategorije, što zapravo nije niti blizu referencama kakvima se Filip nadao po pitanju svog idućeg protivnika. Karijeru je Forrest započeo 2012. godine, a u iduće dvije susreo se sa svojim najpoznatijim protivnicima do sada. Bili su to Gerald Washington i Michael Hunter, a od obojice je doživio poraz. Poraz je doživio i u svom pretposljednjem meču, kad je bolji od njega bio Jermaine Franklin. Detaljniji pogled na njegov omjer daje do znanja da je u karijeri savladao tek nekoliko protivnika pozitivnog omjera pobjeda i poraza.

Naravno, ovo ne može smatrati službenom informacijom sve dok istu ne objavi Matchroom Boxing, Sauerland Promotions ili Filip Hrgović osobno. No, ako to uistinu bude Forrest, teško će Hrgović pobjeći od već standardnih kritika prema izboru njegovih protivnika, na koji on osobno zapravo ima najmanje utjecaja.

Linker
19. travanj 2024 00:15