Regija

ESPN-ov vodeći analitičar objasnio zašto je Miočić, a ne Fury, najopakiji čovjek na svijetu

 Ilustracija | Mark RALSTON / AFP | screenshot(Youtube)
Vrlo zanimljivo obrazloženje pojma 'najopakiji čovjek na svijetu' dao je vodeći ESPN-ov boksački analitičar, Max Kellerman. On je rekao kako spomenuti naziv pripada Stipi Miočiću neovisno o tome tko drži boksačke teškaške titule, a za taj stav ima jedno vrlo jednostavno i jasno objašnjenje.

Kellerman je tijekom prijenosa meča Fury - Wilder radio analizu iz studija u društvu Stephena A. Smitha, a tijekom toga je iznio jednu vrlo zanimljivu izjavu po pitanju naziva najopakijeg čovjeka svijeta. Taj se inače većinom veže uz UFC-ovog prvaka teške kategorije, a Kellerman se s tim slaže, unatoč tome što je on zapravo čovjek iz svijeta boksa.

Naime, ESPN-ov analitičar je u najavi izjavio kako je Stipe Miočić, neovisno o tome tko pobijedi u meču Furyja i Wildera, najopakiji čovjek na svijetu. Kao razlog naveo je to što je MMA puno bliže onome što bi prava borba trebala predstavljati. Takva izjava nije promakla Lukeu Thomasu s MMA Fightinga, koji je to naglasio objavom na Twitteru.

Ovdje zapravo nemamo razloga zašto se s tim ne bi složili, posebno ako se gleda na "opakost" u borbi na ulici, gdje bi apsolutno sve bilo dozvoljeno. Boks je, kao stand up vještina gdje se koriste udarci šakama, pravilima limitiran u odnosu na MMA te naravno i kickboxing. Uostalom, dovoljno je bilo primjera gdje smo vidjeli kako u MMA-u, protiv kompletnog kvalitetnog borca, prolazi netko tko se pouzdaje samo u svoj boks, koliko god na visokoj razini on bio.

Što se tiče Miočića, on je Furyju nakon meča poslao izazov. Je li bio ozbiljan ili je sve samo u promotivne svrhe, to ne možemo znati. No, imalo je efekta, a to je zapravo najvažnije. Ako se u jednom trenutku taj meč i dogodi, bit će to velika stvar za cijeli borilački sport, neovisno o tome tko je i zašto najopakiji čovjek na svijetu u ovom trenutku.

Linker
03. svibanj 2024 17:25