Regija

Fabjan o Stošiću: ‘Misliš da nije strašno dok gledaš, ali znaš kakve su to bombe? Ne znam gdje izvlači tu snagu!‘

Miran Fabjan i Darko Stošić

 SCREENSHOT/YOUTUBE (FNC)
Miran Fabjan zorno je opisao koliko snažno udara srpski ‘‘The Hammer‘‘

Miran Fabjan sredinom ove godine našao se na svom najvećem iskušenju u dosadašnjoj MMA karijeri, ali i na jednom od najtežih ispita u cjelokupnoj borilačkoj karijeri.

Darko Stošić našao se na suprotnoj strani FNC-ovog kaveza u Beogradu. "Stole" je borac koji je osjetno iskusniji od Fabjana kad je u pitanju MMA, a iza sebe ima brojne nastupe u organizacijama poput UFC-a i KSW-a. Fabjan s druge strane ušao je u meč protiv Stošića nakon "samo" šest profesionalnih MMA nastupa.

Velik favorit bio je Stošić uoči tog meča i brojne prognoze govorile su kako srpskog teškaša čeka lak posao. Iskustvo i kvaliteta u hrvačkom segmentu trebali su napraviti nepremostivu prepreku za Stošića, ali borba se pokazala puno težom po Stošića nego se očekivalo.

Dvaput je "Slo Rocky" slao Stošića u nokdaun svojim snažnim udarcima, imao ga je na rubu poraza, ali čvrsti "Stole" uspio je izdržati strašan nalet Fabjana, usporio je tempo borbe, a krajem runde došao je do pobjede nokautom.

Gostujući u Podcast Inkubatoru, Miran Fabjan detaljno je izanalizirao sve što se dogodilo u meču između njega i Stošića. Fabjan se u više navrata dokazao kao sjajan analitičar koji vrhunski secira detalje, a svojom analizom nije razočarao ni ovaj put.

"Početak meča bio je vrh. Dok je on bio uzdrman, ja sam se zaletio i tražio nokaut. Prvo pravilo čovjeka koji ima 80 mečeva - ‘nikada ne traži nokaut! Igraj se, nokaut će doći‘. Tu sam ja pogriješio, ali i Stošić je dobro reagirao, hvatao je klinč itd. Ne želim reći da su samo moje greške dovele do poraza. Ja sam dao sve od sebe da ga nokautiram, a on je dao sve od sebe da ne uspijem i nisam uspio. Ne žalim, ali tijekom borbe on me gurnuo na ogradu kaveza. On je tada bio podosta umoran, nisam osjećao da ima previše snage dok me gurao, a ja sam u tim trenucima imao nos pun krvi jer u jednom trenutku me pogodio krošeom. Nije me uzdrmao, ali čovječe, to su toliko jaki udarci. Odmah je potekla krv iz nosa i nisam mogao disati. On me gurne uz kavez i tamo brojim do pet, a on sklopi ruke i podigne me. Ja to znam, znam da to slijedi. Glupo je sada pričati o tome, mislim da se nudila prilika da to obranim, ali nisam to učinio.", započeo je Fabjan, a zatim se dotaknuo samog prekida meča.

"Mogao je sudac čak i ranije prekinuti. Ja bih taj meč možda i ranije prekinuo, baš sam bio mrtav. Prvi puta još od meča protiv Alexandera Stetsurenka (2010. godina, Fabjan izgubio nokautom), našao sam se u situaciji da nisam osjećao svoje tijelo. Nisam se mogao dignuti. To mi se nekoć dogodilo sa Stetsurenkom, jednu minutu nisam se mogao pomaknuti.", dodao je Miran.

To je samo još jedna pohvala Stošićeve udaračke snage. Općepoznato je kako Darko posjeduje nevjerojatnu udaračku moć, a jednom prilikom je i bivši UFC-ov prvak Jamahal Hill izjavio kako ga nitko nije udario jače nego Stošić. Tijekom nastavka razgovora s Markom Petrakom, Fabjan je zorno opisao kakvu štetu rade Stošićevi udarci.

"Znaš gdje sam osjetio njegovu snagu. Neka mi ne zamjeri, njegova fizička snaga uz kavez nije tako strašna. Ali kad me pritisnuo uz kavez i udarao kratkim udarcima, znaš kakve su to bombe? Kad ti to vidiš, misliš da to nije ništa. Teško je predočiti koliko su njegovi kratki udarci jaki. Gdje izvlači tu snagu, ja ne znam.", zaključio je Miran u još jednom sjajnom gostovanju koje možete pogledati klikom na LINK.

Podsjećamo, Fabjana u subotu navečer čeka novi nastup u glavnoj borbi večeri na FNC-ovom eventu. Miran je uskočio umjesto ozlijeđenog Ivana Vitasovića i borit će se protiv Yorgana De Castra, još jednog bivšeg UFC-ovog borca.

Linker
07. rujan 2024 19:10