Regija

Fight of Nations ima svog prvog pobjednika! Marko Ančić uvjerljivom izvedbom osigurao je pobjedu hrvatskom timu

Marko Ančić

 Screenshot (voyo.hr)
Supertalentirani Splićanin lakoćom je odradio posao u finalu

Nakon tri zanimljive borbe na početnom dijelu FNC 19 eventa, uslijedio je red na finale prve sezone "Fight of Nations" reality showa. Boje hrvatskog tima u finalu branio je Marko Ančić, dok je Vojo Katanović pokušao donijeti nove bodove timu Srbija.

Prvotno je Boris Stanić bio odabran kao srpski predstavnik u finalu, ali zbog problema sa srcem, Stanić je otkazao svoj nastup i uskočio je Katanović. Bio je ovo jako važan meč za Srbiju, jer Hrvatska je uoči ovog meča vodila rezultatom 10:3 (10:4 kad se Srbiji pribroji dodatni bod za pjesmu koja je prikupila više pregleda). Katanović ipak nije uspio ostaviti Srbiju u igri.

Katanović je na početku zauzeo sredinu kaveza, ali vrlo brzo Ančić je preuzeo inicijativu plasiravši nekoliko dobrih udaraca nogom, a zatim je skratio distancu i pritisnuo Katanovića uz ogradu kaveza. Vojo je obranio prvi pokušaj rušenja, ali Ančić u nastavku akcije podiže Katanovića i lijepo ga baca na tlo. Splićanin je tražio priliku za kontrolu s leđa, ali Katanović je uspješno izbjegao Ančićev pokušaj. Sredinom runde Ančić prepoznaje priliku za "arm triangle" gušenje, snažno zaključava hvat i kreće po finiš. Činilo se kao da Katanović ima položaj ruke iz kojeg može braniti pokušaj "submissiona", ali iskusni BJJ majstor poput Ančića uspio je dovršiti posao i Katanovića je ostao bez svijesti.

Vrlo uvjerljiva izvedba Ančića koji je u sklopu FON-a upisao tri pobjede i ostat će upisan kao osvajač prve sezone ovog reality showa. Bio je ovo prvi Ančićev profesionalni nastup i odradio ga je besprijekorno. Talentiranom Splićaninu iz zagrebačkog ATT-ja predviđa se blistava karijera, a glavna nagrada u iznosu od 10 tisuća eura sigurno će mu dobro poslužiti kao svojevrsni poguranac za dalje.

Osim novčane nagrade i ugovora s FNC-om, Ančić je nagrađen i promocijom u smeđi BJJ pojas, a promovirao ga je Stipe Todorić, poznati BJJ trener iz zagrebačkog ATT-ja.

Vojo Katanović upisao je peti poraz u svom osmom profesionalnom nastupu, a sudjelovanje u FON-u okončao je upisavši dva poraza (jedan poraz ne bilježi se u ‘score‘). Nakon što je izgubio od Frana Luke Đurića, Katanović je poražen i od strane Đurićevog dobrog prijatelja.

Ančić je ovom pobjedom osigurao pobjedu hrvatskom timu. Pobjeda prekidom u ovom meču vrijedna je 4 boda i Hrvatska sada ima nedostižno vodstvo (14:4).

Linker
09. rujan 2024 09:54