Regija

Marko Ančić: ‘Ako Katanović smatra da ga nisam završio, odradit ću to još brže u revanšu. Boris i ja nećemo se boriti‘

Marko Ančić

 Instagram (fnc)
Osvajač prve sezone FON-a odbacio je mogućnost meča sa Stanićem

Marko Ančić doslovno je prohujao kroz finale prve sezone Fight of Nationsa. Jako talentirani borac iz zagrebačkog ATT-ja trebao je otprilike pola runde kako bi završio Voju Katanovića, a do pobjede je došao "arm triangle" gušenjem.

Ponovno je Ančić prezentirao svoje vrhunske BJJ vještine. Oni koji bolje poznaju Ančića, znaju kako je prije MMA karijere bio na glasu kao jedan od najtalentiranijih hrvatskih grapplera, ali sportski put odveo ga je u MMA gdje trenutno uspješno gradi karijeru. Njegove grappling vještine nisu upitne, ali ponekad se u pitanje dovode njegove udaračke vještine. Ančić je u meču s Katanovićem prezentirao nekoliko lijepih "kickova", a za Fight Site se osvrnuo na svoj kompletan set vještina.

"Stvar je što ljudi podcjenjuju moju stojku jer me nisu ni vidjeli kako ja radim stojku. Nisu me gledali ni na treningu kako se ja nosim s drugima. Zašto ja nisam radio stojku u borbama? Zato jer jednostavno ako mogu završit borbu u parteru, radim ono što radim najbolje. Onaj tko mi zaustavi hrvanje ili grappling, vidjet ćete puno više stojke.", rekao je Marko.

Tijekom samog "showa", Ančić je u jednoj od epizoda imao verbalni sukob s Katanovićem. Sukob je nastao nakon što borci iz showa odlučili rasklopiti Ančićev krevet, a zatim su odbijali sve vratiti na početno stanje. Ančić je tada obećao Katanoviću "kako će ga mlatit na podu i podsjetit na ove trenutke"; ali sada ističe kako je ta ljutnja ostala iza njega.

"Nije mi to bio dodatni motiv. Bio sam ljutit samo u tom momentu. Danas sam došao odradit svoj posao. Pogodio sam ga par puta, bacio na glavu i nakon toga završio. Ako on ili netko smatra da ga nisam završio, možemo odradit revanš i to će trajati još kraće.", ističe Marko koji je Katanovića ostavio bez svijesti u ovom meču.

Ančić se prvotno trebao boriti protiv Borisa Stanića u finalu ovog showa, ali Stanića čeka nešto dulja pauza zbog srčanih problema. Na upit našeg Mihaela Farkaša o potencijalnom meču protiv Stanića, Ančić je odbacio tu mogućnost.

"Boris Stanić i ja se u ovom životu nikada nećemo boriti. Možda u nekom drugom životu, ali u ovom životu smo prijatelji i nadam se budući kolege u dvorani.", za kraj je rekao prvi pobjednik FON-a.

Linker
16. rujan 2024 11:11