Regija

Filip Hrgović najavio iduću borbu i uputio poruku Alenu Babiću: ‘Radiš klauna od sebe‘

Filip Hrgović
 DRAGAN MATIC/CROPIX Cropix
Brončani s Igara u Rio de Janeiru spreman je za svoj 13. profesionalni meč u karijeri

Tjedan dana dijeli nas od meča Filipa Hrgovića i neporaženog crnogorskog teškaša Marka Radonjića (22-0-0, 22 KO). Filip se borbama vraća nakon deset mjeseci izbivanja iz ringa. U studenom prošle godine savladao je Rydella Bookera nokautom u petoj rundi borbe. ''El Animal'' je konferencijom za medije najavio nadolazeću borbu.

''Sretan sam jer sam ponovno u ringu. Ova godine bila je jako stresna i da sam normalan, već bih poludio. Plan je bio da se borim četiri puta ove godine, prvi puta u ožujku, a tek ću sada kroz tjedan dana odraditi prvu borbu. Svakih nekoliko tjedana dobivao sam poruku o nekom novom protivniku i datumu borbe. Konstantno sam se iscrpljivao i psihički i fizički, ovo je bio najdulji kamp u povijesti sporta. Znate svi da je najveći krivac Michael Hunter koji nam je oduzeo najviše vremena. Dan prije potpisa ugovora prestao se javljati. Slično se dogodilo i s nekim drugim protivnicima.'', rekao je Filip, a zatim je prokomentirao svog protivnika Marka Radonjića.

''On boksa iz kontragarda i posjeduje dobro amatersko iskustvo. Bio je prvakom svoje države i išao je na europska i svjetska prvenstva. Spremao sam se kao i uvijek, na maksimumu, kao da idem po svjetsku titulu. Spreman sam i za iznenađenja, vidjet ćemo što je pripremio.''

Jedan od onih koji je prozvao Filipa Hrgovića zbog odabira protivnika bio je i hrvatski boksač Alen Babić. Nekadašnji timski kolega Filipa Hrgovića ne taji kako želi borbu protiv ''El Animala'' te mu nije jasno zašto se Hrgović bori s boksačima koji su puno niže rangirani od njega. Hrgović se osvrnuo na sve to.

''Babić je po meni smiješan u svakom smislu. Nikada nisam odgovarao na njegove prozivke i meni je ispod časti spuštati se na takav klošarski nivo. Sramota je da taj čovjek radi klauna od sebe. On boksa 15 godina, a nije napravio nikakav značajan rezultat. Pokušao se kvalificirati na Olimpijske igre i izgubio je nokautom u prvoj rundi. Možda bi se on trebao početi spremati za Pariz, ali mora proći kvalifikacije. Ja imam talent i u poziciji sam za neke bolje stvari.'', rekao je Hrgović dok je njegov menadžer Željko Karajica dodao:

''Alen Babić nije na našem putu. On nije niti rangiran u Top 15 na IBF-ovoj ljestvici. Morate biti u poziciji da prozivate. Filip se mora što prije boriti za svjetsku titulu, blizu smo eliminacijske borbe, a Babić nam se ne uklapa u te kombinacije. Babić trenutno nije na putu ka svjetskoj titulu i on nije naša tema.''

Filipov menadžer u sklopu konferencije za medije još je dodao kako planiraju ugovoriti Hrgoviću eliminacijsku borbu do kraja ove godine te da imaju već ime u kombinaciji za iduću borbu, ali zasad ne žele ništa iznositi u javnost.

Linker
24. travanj 2024 20:31