Regija

Filip Pejić kontrolirao je borbu pa završio nokautiran samo osam sekundi prije kraja

Filip Pejić

 Screenshot (youtube, Ksw)
KSW 67 priredba nije dobro započela za regionalne predstavnike

Hrvatski borac Filip Pejić izgubio je nokautom u trećoj rundi borbe na KSW 67 eventu. Moglo bi se reći kako ''Nitro'' jednostavno nema sreće. Ponovno je borac iz zagrebačkog ATT-ja izgledao dobro velikim dijelom borbe, ali je na koncu završio nokautiran. Nakon što je u desetom mjesecu protekle godine prvi put izgubio nokautom, Pejić je sada upisao još jedan poraz na takav način, a bolji je bio 26-godišnji Poljak Dawid Smielowski (9-0-0).

Pejić se od prve sekunde nametnuo u skladu sa svojim iskustvom i kvalitetom. Zauzeo je sredinu kaveza i jako dobro je miksao low kickove s boksačkim kombinacijama. Smielowski se opustio sredinom runde i počeo je inicirati napade. Gledali smo sve više otvorenih razmjena te je dojam bio kako je pitanje vremena kad će netko završiti nokautiran. Smielowski je preuzeo inicijativu kako se runda bližila kraju, ali ''Nitro'' mu je prilikom jedne od razmjena preuzeo kontrolu nad leđima i držao ga je pritisnutog uz žicu kaveza gotovo do samog kraja runde.

Nakon minutu druge runde, Pejić je u jednoj od razmjena uzdrmao Smielowskog te je namirisao krv. Uputio je ''Nitro'' još nekoliko udaraca i djelovalo je kao da bi Smielowski mogao past, no Poljak se dobro obranio i uspio se vratiti u meč. Ipak, Pejić je nastavio pritiskati te je preuzeo inicijativu dobrim boksačkim kombinacijama. Često je Filip vezao dobre udarce u tijelo protivnika, nakon što bi otvorio kombinaciju pogađanjem u glavu Dawida Smielowskog. Dojam je kako je hrvatski borac definitivno bio bolji u ovoj rundi, nakon poprilično tijesnih prvih pet minuta.

Nastavio je Pejić s kontrolom sredine kaveza te inicijativom i u trećoj rundi. Smielowski je konstantno bio borac koji se kreće prema naprijed te se nalazio jak blizu žici kaveza. Low kickovima u unutarnji dio Pejićeve prednje noge, Smielowsko je dobro pogađao, no Pejićev spektar kombinacija bio je puno raznovrsniji. Ipak, drugom polovicom runde, Smielowski kao da je uhvatio novi zalet te je počeo diktirati tempo. Ipak, Pejić pokazuje iskustvo i odvodi meč u klinč gdje je Smielowski bio taj koji je leđima pritisnut uz ogradu kaveza. Pejić je djelovao poprilično umorno posljednjih 60-ak sekundi, a Smielowski kao da je osjećao da treba pobjedu nokautom. 20-ak sekundi prije kraja, Poljak sjajno pogađa desnicom i Pejić završava u nokdaun. Činilo se kao da bi ''Nitro'' mogao izdržati do kraja borbe, no Smielowski je namirisao krv i završio posao ''GNP-om'' osam sekundi prije kraja meča.

Teško se oteti dojmu da je Pejić izgubio dobivenu borbu. Nije poznato što bi točno sudačke kartice pokazale, ali ''Nitro'' je kontrolirao borbu većinu vremena. Međutim, očito da je uskakanje u ovaj meč na ''short notice'' (oko 4 tjedna ranije) utjecalo na njegovu kondicijsku pripremu i Pejić jednostavno nije izdržao do samog kraja. Prava šteta za ''Nitra'' koji je sada na tri poraza u nizu i preostaje nam vidjeti što Pejić i poljska promocija planiraju u budućnosti.

Linker
19. travanj 2024 06:01