Regija

Filip Pejić: ‘Vaso, moraš priznati da jako udaram! Idemo dalje, sve sam predao Bogu, nebo je granica!‘

Filip Pejić

 Instagram (filip Pejić)
Hrvatski borac Filip Pejić "hladne glave" obratio se svim svojim fanovima

Nešto manje od tjedan dana prošlo je otkako smo svjedočili još jednom spektaklu u režiji FNC organizacije. FNC 19 event u pulskoj Areni ponudio je pregršt uzbuđenja, mečeva dostojnih najvećih MMA organizacija, ali i nes(p)retnih raspleta u kojima je svakako prednjačio Filip Pejić.

Još od završetka 2022. godine Pejić čeka na pobjedu u profesionalnom MMA-u. Prolazio je "Nitro" kroz težak period posljednjih godina, naročito nakon prošlogodišnjeg poraza nokautom u meču protiv Ronyja Jasona. Bilo je tu promišljanja i o nastavku karijere, propitkivanja motivacije, naleta anksioznosti i ostalih oblika unutarnjih nemira, ali Pejić se na koncu vratio sportu koji najviše voli.

Uloga trenera u prvoj sezoni "Fight of Nations" reality showa bila je uvertira za Pejićev povratak u kavez. Filip je predvodio tim Hrvatska, dok je njegov suparnik Vaso Bakočević bio trener tima Srbija. Vrhunac showa zapravo je njihov međusobni okršaj, a borba je završila pobjedom Bakočevića.

Ne trebamo previše duljiti o samom meču. Pejić je imao Vasu u nokdaunu, trebao je samo dovršiti posao, ali pogodio je nedozvoljenim "soccer kickom" nakon čega je diskvalificiran i službeno poražen.

Jako razočaran bio je Pejić nakon saznanja da će ostati bez pobjede te da će mu biti upisan poraz, ali ništa mu nije preostalo osim pomiriti se s činjenicom da je pogriješio i prokockao pobjedu. Sada kada su se slegli dojmovi, Pejić se nešto duljom objavom na Instagramu obratio svojim fanovima.

"Da se sada zahvalim mirne glave (trebao mi je koji) dan. Hvala svima na prelijepim porukama podrške, jednostavno vam ne mogu odgovoriti svima jer toga je previše.", započeo je Pejić, a potom je dodao:

"Tako je završila jedna luda priča koja traje godinama i ‘hype‘ kakav nije viđen na ovim prostorima. Hvala Vaso na ludoj borbi. Moraš priznati da jako udaram. Hvala mojem timu koji vjeruje u mene i hvala FNC-u što nam je omogućio da ovaj okršaj riješimo na najbrutalnijoj pozornici gdje su to radili pravi gladijatori. Mi smo ipak kopija. Hvala mojoj obitelji i svim prijateljima koji su me vjerno gurali i bodrili u mojem povratku u borilište. Idemo dalje jako, predao sam sve Bogu i sada je samo nebo granica!", optimistično je poručio Pejić.

Lijepo je vidjeti kako Pejić pozitivno razmišlja o svemu što slijedi i zapravo je uzbuđen uoči nastavka svoje karijere. Iako je službeno izgubio, nastupom može biti zadovoljan i vjerujemo kako su najgori dani iza njega. Pejićeva borilačka kvaliteta je neosporna, a unutar FNC-a pregršt je zanimljivih uparivanja kroz koja Pejić može zablistati i podsjetiti publiku koliko je zapravo dobar. Nadamo se što skorijem Filipovom povratku u kavez.

Linker
13. rujan 2024 12:06