Regija

(VIDEO) ‘Soccer kickom‘ počeo, ‘soccer kickom‘ završio: Prisjetite se prvog meča Vase Bakočevića

Vaso Bakočević vs. Ivan Rodriguez | Filip Pejić vs. Vaso Bakočević

 Screenshot (youtube, Mma Novosti, Fnc)
Ista tehnika dovela je Vasu Bakočevića do pobjede u prvom i posljednjem MMA nastupu u karijeri

Točno 69 profesionalnih MMA nastupa upisao je Vaso Bakočević u svojoj prebogatoj MMA karijeri. Popularni crnogorski borac proteklog vikenda odlučio je okačiti MMA rukavice o klin i time je označio kraj karijere u sportu koji ga je proslavio.

44 pobjede, 24 poraza i jedan remi njegov je učinak, a karijeru je okončao službeno upisavši pobjedu nad Filipom Pejićem. Već je svima poznato kako se taj meč odvijao i na koji način je završio, ali službeni pobjednik je Vaso Bakočević.

Imao je Pejić "Psihopatu" na rubu poraza, ali neoprezno je plasirao "soccer kick" u glavu Bakočevića, diskvalificiran je i službeno poražen. Zanimljiv je podatak kako je Bakočević "soccer kickom" završio, ali i započeo svoju profesionalnu MMA karijeru.

Naime, Vaso je svoj prvi meč odradio još u petom mjesecu 2010. godine na Ultimate Cage Fighters 3 eventu. Bio je to specijalan event održan u Beču, a uz naziv eventa bilo je pridodano "Austria vs. Serbia". Dakle, "fight card" bio je popunjen austrijsko-srpskim obračunima, a kompletne rezultate tog eventa možete pogledati klikom na LINK.

Među borcima koji su upisali pobjedu za srpski tim našao se i Vaso Bakočević, a protivnik mu je bio Brazilac Ivan Rodrigues Gutierrez (3-5-0 uoči meča). Meč između Rodriguesa i Vase potrajao je nešto dulje od tri minute. Prekid je nastupio nakon što je Vaso boksačkom kombinacijom uzdrmao Rodriguesa, a zatim mu je zadao snažni "soccer kick" u glavu. Nekoliko popratnih udaraca morao je uputiti Bakočevića prije nego se sudac konačno odlučio na prekid meča i bila je to prva Vasina profesionalna MMA pobjeda.

"Ja sam se borio kad su ‘soccer kickovi‘ bili legalni, tako i treba biti.", rekao je Vaso u subotu nakon meča s Filipom Pejićem. Meč s Rodriguesom samo je jedan od brojnih Vasinih mečeva u kojima su "soccer kickovi" bili dozvoljeni.

Zanimljivo je kako ga je taj udarac doveo do pobjede u prvom i posljednjem MMA nastupu, iako nije on taj koji je zadao udarac u oba navrata. Također je zanimljivo istaknuti kako je Vaso posljednji MMA meč odradio kao predstavnik tima Srbija u sklopu "Fight of Nations" reality showa, a u svom prvom nastupu također je predstavljao tim Srbija, ali u obračunu s Austrijancima.

Dojam je kako je Vaso zapravo napravio puni krug, a sada je vrijeme da se posveti "bare knuckle" boksu u kojem neizmjerno uživa.

Snimke prvog i posljednjeg meča u Vasinoj karijeri možete pogledati u videima ispod ovog teksta.

Linker
13. rujan 2024 12:06