Regija

Filip Pejić: ‘Vratit ću Rutkowskog tamo gdje mu je mjesto, kad ga pogodim okrenut će mu se misli‘

Filip Pejić
 screenshot (YouTube, KSW)
Prepun samopouzdanja po svoju treću KSW pobjedu otputovao je Filip Pejić

Dočekali smo još jednu KSW priredbu, a ovog puta program donosi nastup tek jednog borca iz naše regije. To je član zagrebačkog American Top Teama, Filip Pejić, koji će dobrodošlicu u KSW poželjeti Danielu Rutkowskom, borcu kojeg je promocija najavila kao veliko pojačanje, vlasnika titule prvaka FEN i Babilon promocija.

Pejić je otputovao u Poljsku gdje provodi dane pred borbu te odrađuje medijske obaveze. U razgovoru za InTheCage.pl, tako je najavio ono što slijedi, otkrivši odmah koliko dugo se pripremao za borbu.

"Odradio sam cijeli kamp za ovu borbu. Saznao sam na vrijeme i pripremao se sedam tjedana", potvrdio je kako je KSW ovo odavno dogovorio, samo su neko vrijeme čekali s najavom.

Nakon toga je uslijedio komentar činjenice da Rutkowski u borbu dolazi kao prvak dvije najveće poljske promocije ispod KSW-a. "Nitro" smatra kako mu to ništa ne znači, budući da dolazi tamo gdje se još nije testirao.

"Ja kod kuće imam pet pojaseva i što je to do sada značilo? Ovo je jedan viši nivo i poslat ću ga nazad tamo u Babilon MMA promociju, gdje mu je mjesto. On je hrvač, a ja volim pobjeđivati hrvače", samopouzdano je ustvrdio.

Prokomentirao je još stil borbe Rutkowskog, a posebno je bio upitan je li gledao njegove dvije borbe za titulu FEN promocije protiv Adriana Zielinskog. Obje su bile na pet rundi, a Rutkowski je u njima pokazao dobar stil borbe na nogama, unatoč tome što je on primarno hrvač.

"Gledao sam njegove borbe, nije mu loša borba na distanci, no borio se protiv borca od 160 cm, ja sam 180. Taj tip ne udara kao ja. Kad ga ja pogodim u glavu, misli će mu se okrenuti u drugom smjeru. Ako je pametan ići će me rušiti, no spreman sam na to. Boksao sam protiv najboljih boksača Europe i treniram s najboljim hrvačima Europe. On ima 12-2, ali nije mi to problem. Borio sam se protiv boljih od njega. Prošlu borbu sam dobio prvu rundu protiv prvaka Salahdinea. Bit će dobra borba, a ja ću vam priuštiti show", dodao je Pejić.

Pobjedom u ovoj borbi Pejić bi se vjerojatno vratio tamo gdje je bio prije ovogodišnje borbe protiv Salahdinea Parnassea, koju je izgubio. Na poziciju gdje bi mu samo jedna pobjeda bila potrebna da bi izborio napad na titulu, što je njegov glavni cilj i ambicija.

Linker
14. travanj 2024 16:42