Regija

FNC Armagedon 2: Brutalni nokauti Kosića i Bilića, poznati svi polufinalisti turnira

Jakob Kosić
U dvorani zagrebačkog American Top Teama održana je druga FNC Armagedon priredba

Nakon FNC Armagedon 2 priredbe poznati su svi polufinalisti trenutno najjačeg regionalnog MMA turnira. Nakon što je Mateo Bolfan svoje mjesto u polufinalu osigurao bez borbe, publika u ATT dvorani imala je priliku pogledati tri borbe perolake kategorije te sve četiri u velteru. Ponovno se imalo što vidjeti, a izvještaji svih sedam borbi nalaze se u nastavku teksta.

Jakob Kosić def. Rifat Prušević - nokaut, 1. runda (0:49)

Oprezan ulazak u borbu i čekanje na pravu priliku koje je trajalo otprilike 45 sekundi. Tad je Prušević prvi krenuo, no brzo je odustao. Ipak, odmah nakon toga kreće i Kosić. Pripremio je kombinaciju uz kretanje naprijed, unutar koje je promašio prvo lijevom pa desnom, no onda je pogodio treći udarac, odnosno lijevi kroše točno u bradu. Prušević je istog trenutka pao u teškom nokautu, a Kosić je mogao slaviti ulazak u polufinale.

Marko Ostanek def. Tonći Peruško - prisiljavanje na predaju (gušenje), 1. runda (0:50)

Već nakon deset sekundi odličan desni kroše Ostaneka kojim Peruška šalje na leđa. Osjetio je time odmah borac iz Ban Teama priliku te agresivno napada. Pokušava podići ruke do vrata, a tijekom toga se borac iz Pule pokušao ustati. Dijelom je to uspio, do Ostanek prebacuje noge i tek sada u potpunosti dolazi do vrata. Uskoro su borci ponovno na podu, a nakon samo par sekundi Peruško je tapkao.

Miloš Cvetković vs. Abraham Salomon Are - tehnički nokaut, 1. runda (1:25)

Are u svojoj prvoj borbi odmah kreće agresivno, no Cvetković je iskusno izbjegao prvi napad i pronašao distancu. Nije borac nigerijskih korijena kalkulirao i nastavlja napadati, no Cvetković pogađa nekoliko udaraca iz kontre. Izlaskom iz prve minute odličan udarac Cvetkovića nogom u tijelo, na što Are također pokušava istim udarcem. Cvetković odgovarao tako da mu hvata nogu i radi čišćenje, nakon čega prelazi u parter. Neiskusniji Are pokušava odmah izaći, ali na krivi način i Cvetković mu je brzo na leđima, odakle plasira udarce na koje Abraham više nije odgovarao i borba je brzo prekinuta.

Robert Kardos def. Gordan Lovrić - prisiljavanje na predaju (gušenje), 1. runda (1:59)

Agresivan je Kardos bio odmah od početka, tražeći priliku za hrvanje. Izbjegavao je to Lovrić uspješno prvu minutu, no nakon toga je Mađar napokon došao do prilike. Ušao je borcu iz Gladijatora u noge, odveo ga na pod i tamo vrlo brzo došao do leđa. Prebacio je ruke oko vrata i odmah čvrsto pritisnuo. Lovrić se pokušavao izvući, no nije uspio te je uskoro prisiljen tapkati.

Danijel Bažant def. Nino Škrijelj - jednoglasna sudačka odluka nakon dodatne/treće runde

Nakon dvadesetak sekundi ispitivanja snaga, Škrijelj ide tražiti borbu u parteru, na što Bažant bezuspješno pokušava giljotinu. Škrijelj se nakon toga ustaje, ali odmah dolazi do novog rušenja i gornje pozicije. Ponovno je Bažant agresivan iz donje pozicije te hvata ruku. Bilo je čvrsto, ali Crnogorac se izvukao i ponovno ušao u gornju poziciju. Sredinom runde borci se ustaju, a Škrijelj pokušava nešto napraviti s leđa. Trajalo je to minutu, no nije uspio napraviti ništa kontretno. Bažant se ustaje, no niti to nije dugo trajalo. Uporan je bio Škrijelj i zadržao je klinč do samog kraja runde.

Vrlo pasivno krenula je druga runda i više od minute nitko nije pokušao napasti. Borba se kratko rasplamsala nakon minute i pol, no odmah to Škrijelj koristi za novi ulazak u rušenje. Ipak, tijekom toga je primio udarac laktom koji mu je otvorio posjekotinu na glavi. Bažant se malo prije sredine runde podigao i počeo sad puno više pogađati. Umorniji je Crnogorac, što borac iz Pule koristi. On je sad agresivniji i opasniji. Ulaskom u posljednju minutu dobra kontra Škrijelja, koju je Bažant itekako osjetio. Nakon toga još jedno rušenje Crnogorca, no nije to bilo dovoljno za rundu i krenulo se u treću, odlučujuću dionicu.

Treća runda također je krenula pasivnije i prve dvije minute vidjelo smo po samo jednu dobru akciju sa svake strane. Osjetio je onda Bažant distancu te je pogodio par serija udaraca. Pokušao je Crnogorac sredinom runde rušenje, no ovog puta to njegov protivnik brani i postaje agresivniji. Nakon novog pokušaja rušenja još je bolje Bažant reagirao te ulaskom u posljednje dvije minute runde je završio u gornjoj poziciji. Napravio je ponešto štete, no nije zadržao poziciju i Nino se podiže te odmah on dolazi do rušenja. Bažant se ustao desetak sekundi prije kraja, no nije bilo akcije i preostala je sudačka odluka. Jednoglasna je pripala borcu iz pulskog Trojana

Nikola Đurđev def. Đorđe Stojanović - podijeljena sudačka odluka

Ova borba krenula je visokom tempom, uz nekoliko izmjena na nogama, a nakon otprilike pola minute Stojanović je odveo borbu na pod. Ušao je u dobru poziciju, iz koje je namjerno izašao u pokušaju poluge na ruci. Ona ipak nije bila dovoljno čvrsta te se Đurđev uspio izvući, no nakon toga radi kiks. Dok se Stojanović još nije u potpunosti ustao, Đurđev ga pogađa ilegalnim udarcem koljenom. Dobio je kazneni bod, a nakon kraće pauze se borba nastavila. Napada Đurđev dalje, dok Stojanović traži priliku završiti u parteru. Pokušao je povući gard, ali bez uspjeha i sudac vraća borbu na noge točno na sredini runde. Uskoro je Stojanović ponovno na leđima, a Đurđev sad pokušava raditi štetu udarcima, sve dok sudac ponovno nije vratio borbu na noge. Napao je sad Stojanović, no ulaskom u klinč je ušao u giljotinu, koju njegov protivnik ipak nije uspio završiti. Dolazi Stojanović u gornju poziciju koju drži do posljednjih desetak sekundi, kad Đurđev okreće situaciju i pogađa nekoliko udaraca do znaka za kraj runde.

Ulaskom u drugu rundu Đurđev, kojem je ovo prva profesionalna borba, i dalje napada. Izlaskom iz prve minute pogodio je nekoliko udaraca, na što Stojanović kontrira uspješnim ulaskom u rušenje. Vrlo brzo je u bočnoj poziciji, iz koje pokušava napraviti tranziciju, no upravo tad se Đurđev izvlači i sad je on u gornjoj poziciji odakle pogađa nekoliko čistih udaraca. Stojanović je bio jako umoran, što se posebno vidjelo kad je sudac ulaskom u posljednje dvije minute još jednom podigao borce na noge. No, umoran je i Đurđev. Pokušali su na kraju kroz razmjenu udaraca obojica nešto napraviti, no nije bilo pravih pogodaka. Dva suda bodovali su obje runde za Đurđeva koji je kroz borbu puno više toga pogodio, dok je jedan sudac dao jednu rundu Stojanoviću, kojem to nije bilo dovoljno.

Ivan Bilić def. Luka Cvetković - nokaut, 1. runda (3:43)

Cvetković odmah na početku ulazi u klinč i ruši, no Bilić se brzo ustaje nakon pokušaja trokuta. Odmah borac iz Pule traži distancu, no Cvetković ga još jednom ruši. Ipak, Bilić se odmah okreće i ulazi u bočnu kontrolu. Krajem druge minute ulazi borac iz Trojana u "full mount poziciju", no iz nje nije ništa napravio. Sjajno se Cvetković izvukao na račun snage, no nije dugo Bilića zadržao dolje i ulaskom u posljednje dvije minute su borci ponovno na nogama. Cvetković je bio vidno umoran, a iskusniji Bilić sada pronalazi distancu i onda u jednom trenutku pogađa desni direkt nakon kojeg Cvetković uzdrman pada na koljena. U toj poziciji pogađa Bilić krošeom, a onda i aperkatom, nakon kojeg je borba bila gotova, a hrabri 18-godišnjak iz Belišća nokautiran.

Linker
14. travanj 2024 09:04