Regija

FNC Armagedon 1: Održano prvo kolo lake i srednje kategorije uz nekoliko sjajnih prekida!

FNC Armagedon
 FNC
U ATT Zagreb dvorani održana je prva FNC Armagedon priredba, uz borbe lake i srednje kategorije

Nakon prve FNC Armagedon priredbe poznati su polufinalisti lake i srednje kategorije, a publika je imala priliku vidjeti osam borbi kroz koje su joj se predstavili najveći talenti u regiji. Osmorica su se ipak pokazali boljima te su prošli prvu prepreku prema ostvarenju cilja, koji bi bilo osvajanje prvog Armagedona.

Ispod ovog odlomka možete popratiti izvještaj svih osam večeras održanih borbi.

Patrik Čelić def. Hrvoje Stepić - jednoglasna sudačka odluka

Najbolja i najizjednačenija borba večeri krenula je razmjenama na nogama, a prva dva borba udarca pogodio je Stepić, borac iz Ban Teama. Čelić smiruje situaciju kontrolom klinča iz kojeg je Stepić nekoliko puta pokušao izaći. Ulaskom u treću minutu ponovno su na sredini borilišta, gdje je distanca bolje odgovarala Čeliću. Dvije minute prije kraja runde dolazi novi klinč koji još jednom kontrolira Čelić, no brzo borci izlaze iz njega. Nastavlja Čelić raditi na isti način te uskoro dolazi do novog klinča i nekoliko udaraca uz ogradu s obje strane. Ulaskom u posljednju minutu Čelić odvodi borbu na pod i tamo ju kontrolira do isteka vremena, a upravo to je vjerojatno presudilo na sudačkim karticama.

Odmah na početku druge runde jedan nezgodan udarac Čelića u međunožje te kratka pauza nakon koje se nastavlja borba na sredini kaveza. Krajem druge minute runde Stepić blokira udarac nakon kojeg dolazi do rušenja, do čim su završili na podu Čelić vrhunski odgovara i prelazi u gornju poziciju. Držao je poziciju do ulaska u posljednje dvije minute, no kako nije bilo aktivnosti, sudac borce podiže na noge. Stepić je otvoreno krenuo i pogodio je nekoliko udaraca, a jednim od njih Čeliću je razbio nos. Ponovno Čelić odgovara kao u prvoj rundi, ulaskom u klinč i kontrolom istog uz rub kaveza, nakon čega je došao do novog rušenja. Zadržao je borac iz ATT-ja svog protivnika na podu gotovo do kraja borbe, kad je na samom isteku vremena primio dva udarca nogom s poda (upkick).

Težak je posao ostavljen sucima, kojima nitko ne bi mogao prigovoriti da su se odlučili za treću rundu, no isti su presudili jednoglasno na stranu Čelića, vjerojatno se vodeći dojmom boljih završnica rundi momka iz American Top Teama.

Andi Vrtačić def. Đorđe Bukvić - nokaut (kružni udarac rukom), 1. runda (3:15)

Vrlo strpljivo favorizirani Vrtačić je otvorio ovu borbu, kontrolirajući distancu te tražeći udarce kojima će raditi štetu. Do sredine runde ipak nije viđeno puno toga, sve dok nakon klinča Bukvić nije pogodio dobar lijevi kroše. Bilo je to dobro upozorenje za bivšeg FFC kickboxing prvaka koji podiže svoj fokus na borbu. S dva je direkta osjetio distancu, a onda je krenuo na kružni udarac desnom šakom (spinning back fist) kojim svog protivnika pogađa točno u bradu, nakon čega ovaj pada i borba je par sekundi kasnije, nakon još nekoliko udaraca, bila gotova. Andi Vrtačić pokazao je zašto ga zovu jednim od glavna dva favorita srednje kategorije.

Luka Milidragović def. Aleksandar Terzić - jednoglasna sudačka odluka

Sjajnu borbu pružili su borac iz dubrovačkog Gladijatora i beogradskog Cara Dušana Silnog. Akcija je krenula nakon pola minute, kad borci završavaju u klinču koji kontrolira Luka. Krajem druge minute "double leg" Terzića i rušenje te kratka kontrola bez nanošenja štete. Točno na sredini runde sjajan izlazak Milidragovića i odmah okretanje te je on sad u gornjoj poziciji, no morao je biti oprezan jer je Terzić konstantno napadao iz garda. Minutu i pol prije kraja runde vraćaju se borci na noge. Uslijedio je kroše Terzića koji je kratko uzdrmao Milidragovića, no borac iz Dubrovnika se snalazi i sjajno ruši iz klinča te pogađa nekoliko udaraca laktovima na podu. Pokušao je Terzić polugu na ruci, ali i to Milidragović brani. Do kraja runde Luka je čak uspio doći u "full mount" te je krenuo laktovima, ali imao je tek par sekundi, no dovoljno da bodovno potvrdi rundu.

Odmah na ulazu u drugu rundu sjajan udarac Milidragovića nogom u tijelo, Terzić je kratko klonuo, no odmah ulazi u rušenje te se uspijeva oporaviti. Iz klinča je nakon minute krenuo u noge, no sjajan "sprawl" Milidragovića dovodi borca iz Dubrovnika u bolju poziciju. Ubrzo iz nje izlazi i kreće udarcima iz gornje pozicije, nakon kojih pokušava napasti nogu, ali Terzić to brani i na ulasku u treću minutu je on u gornjoj poziciji. Držao je Terzić kontrolu gotovo dvije minute, nakon čega se Milidragović podiže te uspijeva okrenuti i posljednju minutu otvara u bočnoj poziciji. Pola minute prije kraja runde kreće Luka serijom udaraca, no nije imao dovoljno snage za plasirati one kojima bi završio borbu.

Suci su na kraju jednoglasno presudili na stranu 20-godišnjeg borca iz Dubrovnika koji je tako prošao u polufinale.

Đani Barbir def. Ilija Brkan - nokaut (desni 'overhand'), 1. runda (1:33)

Ova borba trajala je minutu i pol, ali unutar tog razdoblja vidjelo se puno toga. Mladi Ilija Brkan protiv velikog je favorita krenuo otvoreno i agresivno te već od prve sekunde kreću žestoke razmjene. Brkan je pogađao dobre low kickove, dok je Barbir tražio pogodak svojim dugim rukama. Izlazom iz prve runde vidimo prvi klinč, na izlasku iz kojeg Barbir umalo pogađa laktom. Nastavlja se otvorena borba na sredini sve dok nakon minutu i pol Brkan nije pogodio sjajan kroše. To kao da je razljutilo Barbira i samo par sekundi nakon toga pogađa milimetarski precizan desni "overhand" direkt i Brkan istog trenutka završava na podu bez svijesti.

Marko Bojković def. Žiga Mikulan - tehnički nokaut (udarci), 1. runda (4:33)

Mikulan je u startu ofenzivniji borac, ali Bojković jako dobro kontrira na nekoliko pokušaja. Ipak, to je bio tek startni nalet, da bi se borci nakon toga odlučili na strpljenje i čekanje pravog udarca. Sredinom runde Slovenac počinje tražiti rušenje iz klinča, ali mladi borac iz Ahileja to jako dobro brani. Pri izlasku iz klinča dobra kombinacija Bojkovića, no ne dovoljno jaka. Nastavio se strpljiv okršaj na distanci, sve do ulaska u posljednju minutu, kad Bojković serijom udaraca šalje Slovenca na pod i tamo nastavlja napadati udarcima sve do prekida koji je došao pola minute prije kraja runde.

Milan Filipović def. Leon Krajačić - tehnički nokaut (ground n' pound), 1. runda (2:21)

Dominantna pobjeda borca iz Ahileja i ulazak u polufinale. Filipović je u borbu ušao s jasnim ciljem kojeg je odmah krenuo ostvarivati. Nakon pola minute došao je do rušenja te je krenuo raditi iz bočne pozicije, odakle je tražio tranziciju u "full mount". Do nje je uspio doći istekom druge minute, da bi odmah krenuo žestokim ground n' pound udarcima i tu je bio kraj.

Lazar Kukuličić def. Bruno Golub - prisiljavanje na predaju (gušenje), 1. runda (3:34)

Sjajna izvedba borca iz Crne Gore koji je među posljednjima uskočio u turnir, ali mu to nije stvaralo problem. U borbi dva mlada i još uvijek neiskusna borca od samog početka je izgledao sigurnije i konkretnije. Već na nogama napravio je dobar posao, da bi nakon minute i pol srušio Goluba na pod. Tamo je prvo krenuo raditi na von flue gušenju, no to je Golub obranio. Ipak, nakon još jednog određenog perioda kontrole, Kukuličić dolazi do leđa, odmah nakon toga i "rear naked choke" gušenja te tapkanja borca iz Karlovca.

Stanislav Krofak def. Ivan Karačić - jednoglasna sudačka odluka

U početku borbe gledali smo ispitivanje snaga gdje prvu polovicu runde niti jedan nije pogodio ništa konkretnije, odnosno niti jedan borac nije pronašao distancu, sve do udarca nogom u tijelo koji je Krofak pogodio na sredini runde. Nedugo nakon toga uspio je borac iz Zagreba doći do klinča te nakon toga i rušenja. Iskontrolirao je Krofak rundu do kraja, no po pitanje štete nije uspio ozbiljnije ugroziti protivnika.

U drugoj rundi Krofaku je trebalo otprilike minutu i pol da nanese Karačiću prvu štetu, a onda ga brzo nakon toga sruši u parter, gdje se Krofak svakako osjeća bolje od njega. Sredinom runde Karačić se okreće i iz pozicije "kornjače" se pokušava ustati, no Krofak odlično radi i ne dozvoljava mu. Položio je ponovno Krofak na leđa svog protivnika te je do kraja runde radio dovoljno za pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom.

Linker
26. travanj 2024 08:30