Regija

FNC ide i ne staje! Potpisali su sjajnog Poljaka koji ima čak 17 nastupa pod okriljem UFC-a

Krzysztof Jotko

 KJ IG
Hrvatska MMA organizacija akvizicijama ovakve vrste etablira se među najbolje europske organizacije

FNC je odlučio "pojačati" svoj roster pa su se odlučili dovesti legendu poljskog MMA sporta, a njegovo je ime - Krzysztof Jotko (24-6)! Radi se o borcu koji ima čak 17 nastupa unutar najbolje svjetske MMA promocije UFC-a, a od toga ima čak 11 pobjeda. Jedno vrijeme se borio u velteru da bi u "ozbiljnijem" dijelu svoje karijere prešao u srednju i polutešku kategoriju.

U svojoj karijeri ima nekoliko značajnih pobjeda kao one protiv Brune Santosa, Mishe Cirkunova, Geralda Meerschaerta i Scotta Askhama. Što reći za čovjeka koji je prije samo tri godine pružio respektabilan otpor Seanu Stricklandu kroz sve tri runde, a također iskustvo je skupljao protiv Brada Tavaresa i Uriaha Hilla. Svoj zadnji nastup odradio je početkom 2023. godine u PFL-u protiv Willa Fleuryja, a borba je kasnije proglašena kao "no contest".

Bitno je napomenuti da Jotko trenira u ATT-u u Coconut Creeku, elitnom američkom borilačkom centru gdje treniraju imena poput Dustina Poiriera, Jairzinha Rozenstruika i našeg novopečenog UFC-ovca Ivana Erslana. Sva ta imena su pod vodstvom trenera poput Mikea Browna i Conana Silveire, a samim možete zaključiti u kakvim se uvjetima razvijala ova nova FNC-ova uzdanica. Sigurno je da su odnosi europske filijale odnosno zagrebačkog ATT Europe Teama i Dražena Forgača s njihovom maticom u Americi doprinijeli potpisu ovog sjajnog borca, a to je pravi primjer kako dobar ugled i razna poznanstva u borilačkom svijetu grade sjajne priče poput ove. Pitanje je kako će FNC-ov "matchmaker" Ante Jurić iskoristiti ovu novu polugu koja mu se nudi, a za pretpostaviti je da će FNC-ov prvak u srednjoj kategoriji Đani Barbir imati opasan izazov kada bude branio svoju titulu.

Linker
02. rujan 2024 18:39