Ostalo

(VIDEO) Denis Goltsov nezaustavljivo juri po milijun dolara; Ruski teškaš prošao je kroz iskusnog Amerikanca

Denis Goltsov

 Christopher Trim/Zuma Press/Profimedia
34-godišnji Goltsov napokon djeluje spremno za osvajanje glavne nagrade koja iznosi jedan milijun dolara

PFL je sinoć započeo s polufinalnom fazom ovogodišnjeg turnira. Prvi od ukupno tri eventa u osmom mjesecu ponudio je polufinalne okršaje u teškoj kategoriji, ali i u ženskoj muha kategoriji.

Event je zapravo i predvođen od strane dvojice teškaša, Denisa Goltsova i Timothyja Johnsona. Goltsov je u polufinale ušao kao prvoplasirani borac nakon prva dva kola, dok se Johnson ‘‘provukao‘‘ s jednim nastupom. Američki teškaš nokautirao je Danila Marquesa u prvoj rundi i tom pobjedom osigurao je četvrto mjesto. Inače, Johnson je nekadašnji UFC-ov i Bellatorov teškaš, a 2021. godine borio se za status privremenog prvaka Bellatorove teške kategorije. Valentin Moldavsky zaustavio ga je u pohodu na pojas.

Vratimo se na okršaj Johnsona i Goltsova. Čini se kako Johnson jednostavno ne odgovaraju ruski borci, jer Goltsov je doslovno prošao kroz njega. Brzo je ruski teškaš rušio Johnsona, došao je do dominantne gornje pozicije, a zatim je ‘‘ground and poundom‘‘ dovršio posao. Dvije minute i 26 sekundi trebao je Goltsov za poraziti Johnsona. Tako se Denis pridružio Alexanderu Volkovu, Vitalyju Minakovu, Valentinu Moldavskom i Fedoru Emelianenko na popisu ruskih boraca koji su pobjeđivali Johnsona. Shamil Abdurakhimov jedini je ruski teškaš kojeg je Johnson uspio poraziti, sada već davne 2015. godine.

Goltsova u finalu turnira čeka sunarodnjak Oleg Popov. Opravdao je i Popov svoje drugo mjesto u poretku nakon prva kola, a umjesto ozlijeđenog Valentina Moldavskog, Popova je čekao iskusni Linton Vassell. 41-godišnjem Englezu otvorila se prilika za nastup u polufinalu, ali nije ju iskoristio. Popov ga je nathrvao kroz sve tri runde i rutinski je došao do pobjede jednoglasnom odlukom sudaca (30-27). Rusko finale čeka nas u teškaškom turnira, a Goltsov drugu sezonu zaredom ulazi u finale. Prošle godine nokautirao ga je Renan Ferreira u borbi za glavnu nagradu, ali čini se kako je ovo godina Denisa Goltsova i možda je konačno došlo vrijeme da osvoji turnir. U PFL-u je još od 2019. godine, četiri puta ulazio je u polufinale, dva puta u finale, ali glavnu nagradu još uvijek čeka.

PFL-ova nova ženska zvijezda maršira ka osvajanju turnira

Ženska polufinala također su ponudila očekivane ishode mečeva. Dakota Ditcheva (13-0), 26-godišnje ‘‘čudo od djeteta‘‘ upisala je treću ovosezonsku pobjedu, a sve tri pobjede upisala je nokautima u prvoj rundi. Engleskinja bugarskih korijena ovaj put je nokautirala Jenu Bishop. Koljena u tijelo i zatim nekoliko dodatnih udaraca u glavu bili su presudni, a borba je potrajala tri minute i 54 sekunde. Ditcheva je prošle godine osvojila PFL Europe, a sada je na korak do osvajanja i glavnog PFL-ovog turnira. Međutim, u finalu ju čeka puno teži izazov od svih s kojima se dosad susrela.

Brazilka Taila Santos druga je finalistica ovogodišnjeg PFL-ovog turnira u muha kategoriji. Nekadašnja UFC-ova borkinja koju pamtimo po onom jako tijesnom meču protiv Valentine Shevchenko za UFC-ov pojas, nastavila je svoj pobjednički niz unutar PFL-a. Nakon dvije pobjede u uvodnom dijelu turnira, Santos je jednoglasnom odlukom (29-28 x3) iskusnu Liz Carmouche. 40-godišnja Carmouche aktualna je Bellatorova prvakinja muha kategorije, a u dva navrata borila se i za UFC-ov pojas. 2013. godine porazila ju je Ronda Rousey u meču za pojas bantam kategorije, a 2019. godine svladala ju je i Valentina Shevchenko u okršaju za titulu prvakinje u muha kategoriji.

Meč između Carmouche i Santos bio je puno tijesniji od okršaja Ditcheve i Bishop. Brazilka je uzela prve dvije runde, a najviše uspjeha imala je pogađajući snažne udarce desnicom. Dobru sekvencu imala je i krajem prve runde kada je borbu odvela u parter i tražila priliku za stražnje gušenje. Carmouche je uzela treću rundu, ali to nije bilo dovoljno za plasman u finale.

Sjajan ‘‘heel hook‘‘ na preliminarnom dijelu priredbe

Preliminarni dio priredbe ponudio je ukupno šest mečeva, a čak četiri meča okončana su prekidima. Sergey Bilostenniy, Rus kojeg smo gledali u sklopu teškaško turnira, ‘‘heel hookom‘‘ u prvoj rundi porazio je Tyrella Fortunea. Uistinu lijep potez ovog perspektivnog Rusa koji nakon pobjede u prvom kolu nije uspio nastupiti u drugom kolu i ostao je kratak za polufinale.

Još uvijek nije poznato kada će se točno održati finale PFL-ovog ovogodišnjeg turnira, ali za očekivati je da će to biti drugom polovicom 11. mjeseca. Sljedeći PFL-ov event na rasporedu je za dva tjedna, a u kavez će poluteškaši i borci lake kategorije.

Rezultate sinoć održanog eventa pročitajte u nastavku teksta.

PFL 7 2024 - rezultati:

Glavni dio priredbe:

Denis Goltsov def. Tim Johnson via TKO - R1, 2:26 - polufinale teške kategorije

Dakota Ditcheva def. Jena Bishop via TKO - R1, 3:54

Oleg Popov def. Linton Vassell via jednoglasnom odlukom sudaca (30-27, 30-27, 30-27)

Taila Santos def. Liz Carmouche via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 29-28, 29-28)

Preliminarni dio priredbe:

Sergey Bilostenniy def. Tyrell Fortune via submission (heel hook) - R1, 2:00

Alexei Pergande def. Daniel Boehle via jednoglasnom odlukom sudaca

Cody Law def. Zachary Hicks via submission (RNC) - R1, 3:15

Dedrek Sanders def. Sergio Cossio via TKO (strikes) - R1, 2:34

Anthony Ivy def. Jaleel Willis via submission (rear-naked choke) - R2, 4:49

Kevin Pease def. Nick Meck via jednoglasnom odlukom sudaca (29-28, 29-28, 29-28)

Linker
13. rujan 2024 07:47