Regija

FNC najavio finale ovosezonskog Armagedona: Prisjetite se tko su finalisti turnira

FNC ring djevojke

 Boris Kovacev/CROPIX
Virovitica će biti grad domaćin treće sezone FNC-ovog Armagedon turnira

Treća sezona FNC Armagedona na neki način nije popraćena kao prve dvije, a ove godine je i novost to da su po četiri borca nastupala unutar težinskih kategorija, dok ih je prije bilo osam. To je donekle razumljivo s obzirom da je FNC Armagedon kroz prve dvije sezone podosta ‘‘isušio‘‘ bazen talenata i sada je teže pronaći toliko boraca koji bi bili adekvatni kandidati za FNC-ov Armagedon.

Neovisno o svemu tome, uskoro nas čeka finale treće sezone, a napokon su poznati lokacija i termin održavanja. Virovitica će prvi put ugostiti event Fight Nation Championshipa, a u sklopu eventa u Virovitici gledat ćemo četiri finala Armagedona i čak šest takozvanih ‘‘superborbi‘‘.

Event će se održati u subotu 5.11., a ‘‘superborbe‘‘ zasad nisu poznate, odnosno nije poznato tko će nastupiti u tih šest mečeva. U sedmom mjesecu Zabok je ugostio polufinalne mečeve ovosezonskog Armagedona, a tada smo gledali dva ‘‘superfighta‘‘. Nikola Joksović pobijedio je renomiranog veterana Carla ‘‘Nea‘‘ Pratera, a Leandro Gomes i Stefan Veselinović pružili su fantastičan meč u bantam kategoriji. Portugalac je na koncu slavio jednoglasnom odlukom, a tko god je gledao taj meč, ostao je oduševljen njegovom izvedbom. FNC ga je kasnije i potpisao, a nadamo se kako će upravo Gomes biti sudionik eventa u Virovitici. Nikola Joksović također je pružio jako dobar meč u Zaboku i lako je moguće da i njega gledamo u Virovitici.

Ipak, organizatorima prepuštamo da nas obavijeste o tim mečevima u narednom periodu, a mi ćemo vas podsjetiti tko su finalisti Armagedona.

Demahmet Sinani (Kroni Fight Team) s Kosova i Filip Lokas odmjerit će snage u finalu perolake kategorije. Obojica su pružili uvjerljive nastupe u polufinalu. Sinani je tehničkim nokautom u prvoj rundi pobijedio Roberta Vrbana, a Filip Lokas također je u prvoj rundi slavio, a protivnik mu je bio Benjamin Abazović.

U lakoj kategoriji smo gledali samo jedan polufinalni meč. David Travniček iz Austrije porazio je Mateja Žvigača na eventu u Zaboku. Travniček je slavio ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi, a u finalu se trebao boriti protiv Abu-Bakar Soltabieva koji također dolazi iz Austrije. Ipak, čini se da je Soltabiev otkazao nastup, a kao zamjena uskače Abraham Are iz zagrebačkog ATT-ja.

U velter kategoriji za titulu prvaka ovosezonskog FNC Armagedona borit će se Tomislav Sičaja koji dolazi iz Prozor-Rame (BiH), ali nastupa pod hrvatskom zastavom i trenira u zagrebačkom ATT-ju, a protivnik će mu biti Ognjen Babić (Car Dušan Silni). Sičaja je u polufinalu slavio protiv Nikole Pavlovića, a pobjedu je upisao jednoglasnom odlukom. Ognjen Babić s druge strane ostavio je po mnogima najbolji dojam u polufinalu, a samo 58 sekundi trebao je za pobjedu protiv Denisa Kovačevića.

Srednja kategorija čini posljednje ovosezonsko finale, a obračunat će se David Sivonjić (ATT) i bosanskohercegovački borac Selver Mahmić (ATT). Radi se o timskim kolegama, a obojica su prekidima izborili finale. Mahmić je nokautirao Martina Batura (ne onog koji nastupa u ONE-u) nakon 43 sekunde, a meč Davida Sivonjića i Tomislava Bagarića prekinut je od strane doktora nakon prve runde zbog puknuća jagodične kosti.

Borci poput spomenutog Ognjena Babića iza kojeg je 17-0 amaterski ‘‘score‘‘ i Demahmeta Sinanija djelovali su vjerojatno najimpresivnije u polufinalnim mečevima, ali i svi ostali finalisti pružili su jako dobre nastupe. Stoga nemojte propustiti 5.11. event u Virovitici, jer svaki FNC-ov Armagedon iznjedrio je nekoliko vrhunskih talenata, a to će se zasigurno dogoditi i ove godine.

Linker
26. travanj 2024 06:58