Regija

FNC potpisao Brazilca koji je oduševio u Puli: Marko Bojković bit će najsretniji zbog ove vijesti

Kerker Silva vs. Arlen Benks Ribeiro

 Goran Sebelic/CROPIX
Arlen ‘‘Benks‘‘ Ribeiro veliko je pojačanje FNC-ove lake kategorije

Jedan od najimpresivnijih nastupa na FNC 7 eventu u Puli odradio je Brazilac Arlen ‘‘Benks‘‘ Ribeiro (12-4-0). 31-godišnji borac lake kategorije nakon samo 46 sekundi ‘‘submissionom‘‘ je porazio Kerkera Silvu (5-4-0).

‘‘Benks‘‘ se u Puli trebao boriti protiv Marka Bojkovića, ponajvećeg regionalnog talenta. Srpski borac nastup je otkazao zbog ozljede i operacije koljena, a Kerker Silva uskočio je kao zamjena. Arlen ‘‘Benks‘‘ posao je odradio lakoćom, a mnogi FNC-ovi gledatelji bili su impresionirani nastupom ovog Brazilca.

Primijetili su to i čelnici FNC-a koji su potpisali ugovor s Arlenom Ribeirom. Ovom viješću bit će naročito sretan i Marko Bojković koji se silno želi boriti protiv ovog vrlo kvalitetnog borca. Srpski borac više je puta putem svojih društvenih mreža isticao kako ga je ozljeda samo privremeno udaljila od tog meča te da još uvijek itekako planira odmjeriti snage s puno iskusnijim Ribeirom. Teško je Marku palo otkazivanje meča zbog ozljede i zasigurno će biti jako sretan jer će biti prilike da ga FNC opet upari s Arlenom Ribeirom.

FNC-ova laka kategorija trenutno nema prvaka i vjerojatno ćemo kroz 2023. godinu dobiti i prvog FNC-ovog prvaka lake kategorije. Arlen ‘‘Benks‘‘ Ribeiro svakako će pucati na tu titulu, a nije nemoguće da upravo Bojković bude njegov protivnik u eventualnom meču za titulu.

Što se samog ‘‘Benksa‘‘ tiče, o njemu smo nešto opširnije pisali nakon što je prvotno ugovorio meč s Bojkovićem. Ako ste propustili taj tekst, možete ga pročitati OVDJE.

Kad je meč između Bojkovića i ‘‘Benksa‘‘ u pitanju, ove godine gotovo sigurno ga nećemo gledati jer Bojkovićev oporavak od operacije koljena ipak će potrajati do prve polovice sljedeće godine. Iz FNC-a su na svojim društvenim mrežama napisali kako jedva čekaju gledati Arlena ‘‘Benksa‘‘ Ribeira ponovno u kavezu, a mišljenje dijele vjerojatno svi fanovi FNC-a.

Linker
14. travanj 2024 23:04