Regija

FNC najavio povratak nekoć ponajvećeg potencijala u regiji: Matej Batinić vraća se u kavez!

Matej Batinić

 Ronald Gorsic/CROPIX
30-godišnji hrvatski poluteškaš nije se borio od 2018. godine

Jedna od najslabije popunjenih FNC-ovih kategorija gotovo sigurno je poluteška kategorija. Mario Žgela jedno je od prvih imena koje pada na pamet kad su u pitanju FNC-ovi poluteškaši, a Vlado Neferanović jedan je nastup odradio u poluteškoj kategoriji, a drugi u teškoj.

Stoga je više nego dobra vijest ono što su iz FNC-a danas podijelili. Radi se o povratku Mateja Batinića (15-5-0) u kavez. Osvajač Hrvatske MMA lige 2013. godine i nekoć jedan od najvećih domaćih potencijala kad su više kategorije u pitanju, posljednji nastup odradio je u desetom mjesecu 2018. godine, a vratit će se 5.11. na FNC-ovom eventu u Zagrebu.

Batinić će se na FNC 8 eventu boriti protiv Mateusza Strzelczyka (11-13-1). 31-godišnji Poljak nastupao je pod okriljem jakih promocija kao što su Oktagon, KSW, ACB i FEN. Njegov ‘‘score‘‘ ne odaje naročito dobar dojam, ali ovaj Poljak odaje dojam borca koji na svoj dan može pobijediti vrlo dobre borce kao što su npr. Vlasto Čepo i Emmanuel Dawa, ali ponekad gubi i od puno neiskusnijih boraca. Ulazio je Strzelczyk u kavez s jako dobrim europskim borcima poput Samuela Krištofiča, Christiana Jungwirtha, Pavela Pavlaka itd., ali ti borci su ga pobijedili.

Naš Matej Batinić s druge strane i dalje ima vremena za napraviti velike stvari u svojoj karijeri. U drugom mjesecu sljedeće godine, Batinić će proslaviti 31. rođendan, a borci viših kategorija svoj vrhunac dostižu tek u kasnijim 30-ima. Matej je trenutno u nizu od dva uzastopna poraza, ali gubio je od jako dobrih boraca. Maxim Grishin 2017. godine porazio ga je nokautom u trećoj rundi, a Laurynas Urbonavicius 2018. godine završio ga je ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi.

Neke od značajnijih Batinićevih pobjeda u dosadašnjoj karijeru došle su protiv Martina Batura, Ivice Tadijanova i Kristijana Peraka. Triput je slavio nokautom, sedam puta ‘‘submissionom‘‘, a pet puta na bodove.

FNC na svojim društvenim mrežama ističe kako je Batinića u sport vratila popularizacija MMA-a u regiji i Matej je ponovno motiviran trenirati i boriti se. Oni koji prate Antu Deliju i ostale članove Cro Cop teama, mogli su uočiti kako i Batinić povremeno trenira u Mirkovoj dvorani, a s nestrpljenjem iščekujemo vidjeti u kakvom će se izdanju pojaviti nekoć vrlo perspektivni hrvatski poluteškaš.

Radi se o potencijalno velikom pojačanju za FNC i nadamo se da će Batinić opravdati očekivanja.

Linker
19. travanj 2024 15:24