Regija

Odrađeno je vaganje za sutrašnji FNC 8 event: Trušček najavio ‘maksimalno nasilje!‘

FNC Armagedon

 Boris Kovacev/cropix
Svi su akteri uspješno odradili svoje profesionalne dužnosti

Sve je spremno za sutrašnji FNC 8 koji će se održati u Zagrebu, točnije u dvorani Sutinska vrela. Osim četiri finala FNC Armagedona, gledat ćemo i pet takozvanih ‘‘superborbi‘‘. Matej Batinić i Dritan Barjamaj predvodit će event borbom u teškoj kategoriji.

Batinić se u kavez vraća nakon četverogodišnje pauze. Posljednji meč odradio je u 10. mjesecu 2018. godine, a ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi tada je izgubio od Laurynasa Urbonavičiusa. Vratila se Batiniću želja za MMA-om, naročito prateći FNC i svi nestrpljivo iščekuju vidjeti povratak nekoć jednog od najperspektivnijih hrvatskih MMA boraca.

Batiniću je 30 godina i najbolje borilačke godine tek su pred njim. Inače je Matej poluteškaš, ali Dritan Barjamaj (17-21-0) uskočio je na ‘‘short notice‘‘ i borba će se održati u teškoj kategoriji. Borac koji nastupa pod austrijskom zastavom nije se uspio pojaviti na vaganju, ali vaganje će odraditi sutra, a s obzirom da se radi o teškoj kategoriji, problema ne bi trebalo biti. Batiniću je vaga pokazala 105 kilograma.

‘‘Žao mi je protivnik što još nije stigao da ga skeniram. Dođite nas sutra podržati u Sutinskim vrelima i vidjet ćete šta smo pripremili.‘‘

U sunaslovnoj borbi večeri nastupit će prava regionalna legenda Ivica Trušček (41-37-0). ‘‘Terror‘‘ će tražiti prekid gubitničkog niza nakon poraza od Christiana Jungwirtha i Save Lazića, a protivnik će mu biti Tonći Peruško (9-10-0). Peruško je također uskočio u ovaj meč na ‘‘short notice‘‘, kao zamjena za Marka Kisića koji je morao otkazati nastup.

Trušček i Peruško borit će se u ‘‘catchweightu‘‘ do 80 kilograma, a obojica su uspješno odradili vaganje. Perušku je vaga pokazala 79,8 kg, a Ivica je bio nešto lakši sa 79,4 kg. Peruško je izjavio kako ga ne brine činjenica da je uskočio na ‘‘short notice‘‘, a Trušček je meč najavio u svom stilu.

‘‘Da puno planiram, ne bi bio tu. Zabava će biti stopostotna. Neka bude nokautiran on ili ja. Poslije toga ćemo si dati ruke, ako se bude poznali, ako nam mozgovi budu i dalje radili. Bit ćemo maksimalno nasilni!‘‘

Svi akteri FNC Armagedona uspješno su prošli vaganje prema navodima Marka Petraka koji je vodio ceremonijalno vaganje. Pomalo je nejasna situacija u lakoj kategoriji gdje je Abraham Are težio 73,6 kilograma, a njegov protivnik Teufik Šehić bio je na 74,8 kilograma. Gornja granica lake kategorije inače iznosi 70,30 kilograma, no ovaj meč svejedno je najavljen kao finale lake kategorije.

Event započinje sutra od 19:00h, a kompletne rezultate vaganja pročitajte ispod ovog teksta.

FNC 8 - rezultati vaganja (u kg)

Superborbe:

Teška kategorija: Matej Batinić (105 kg) vs. Dritan Barjamaj (naknadno će se izvagati)

Catchweight: (- 80 kg) Ivica Trušček (79,4 kg) vs. Tonči Peruško (79,8 kg)

Teška kategorija: Quentin Domingos (111,3 kg) vs. Shota Betlemidze (112 kg)

Perolaka kategorija: Luka Giorgadze (66,9 kg) vs. Denislav Hadzhiev (67 kg)

Bantam kategorija: Leandro Gomes (63 kg) vs. Fran Luka Đurić (63 kg)

Finale Armagedona:

Perolaka kategorija: Demahmet Sinani (66 kg) vs. Filip (65,6 kg)

Catchweight: Teufik Šehić (74,8 kg) vs. Abraham Are (73,6 kg)

Velter kategorija: Ognjen Babić (77,5 kg) vs. Luka Vargović (76,5 kg)

Srednja kategorija: Selver Mahmić (83,7 kg) vs. David Sivonjić (84,1 kg)

Linker
16. travanj 2024 22:24