Regija

FNC održao konferenciju za medije, Vaso Bakočević poručio: ‘Nemojte očekivati da ću se glupirati‘

Vaso Bakočević
 Screenshot (youtube, Ksw)
Sve smo bliže iščekivanoj borbi između Vase Bakočevića i Francisca ‘‘Croate‘‘ Barrija

Dva dana dijele nas od subote i treće ovosezonske FNC Armagedon priredbe. Posebnu pažnju organizatori su privukli takozvanim ''superfightom'' gdje su uparili Vasu Bakočevića i Francisca ''Croatu'' Barrija, dva borca koji se godinama javno prepucavaju, no nikada se nisu borili. U sklopu Fight Weeka, organizatori su odlučili odraditi konferenciju za medije na kojoj su sudjelovali akteri spomenutog ''superfighta'', sudionici FNC-ova turnira Abraham Are i Radovan Vuković, kao i glavni čovjek zadužen za organizaciju cijelog turnira, Dražen Forgač. Konferencija za medije može se pogledati na službenom Youtube kanalu portala 24 sata, a Forgač je konferenciju otvorio osvrtanjem na prodaju karata i odazivom za ovaj meč i priredbu koja će se održati na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila.

''Više sam nego zadovoljan odazivom. Karata još nešto malo ima, ali oni koji žele sudjelovati uživo, zbilja moraju požuriti. To je za očekivati jer je ovaj event zbilja pun mladih atraktivnih boraca s Armagedona, a isto tako tu je i meč Vase Bakočevića i Francisca ''Croate'' Barria koji svaki MMA fan na ovim prostorima čeka nekoliko godina.'', rekao je Forgač.

Prvo pitanje za borce upućeno je Vasi Bakočeviću koji je upitan kako napreduje njegovo skidanje kilograma za borbu koja će se održati u ''catchweightu'' do 75 kilograma te kako su prošle pripreme za meč protiv ''Croate''.

''Sve je prošlo planirano. Pripreme su prošle odlično, bez ozljeda. Imam možda tri i pol ili četiri kile preko što skinem za sat vremena bez problema. Rekao sam ''Panchiju'', nemoj da se mučimo oko skidanja kila. Ako si uličar, daj da se potučemo. Znao sam da on ne želi meč bez vage, to jest da će se morati skidati određena kilaža.'', rekao je Bakočević.

Vasi Bakočeviću ovo će biti 63. profesionalna MMA borba. Stvarno impresivna brojka, a crnogorski borac pobijedio je u 40 mečeva. Međutim, meč protiv ''Panchija'' jedan je od onih u kojemu postoji veliko rivalstvo između dvojice boraca. Bakočević je odgovorio daje li mu to dodatnu motivaciju.

''Definitivno, ovo je 'next level'. Ali sada kada smo se malo bolje upoznali, dobar je 'Panchi', nije on loš. Dosta ljudi me ispituje hoće li u subotu biti 'show'. To me ne zanima, došao sam ovdje da napravim kaos, da se bijem i da pobijedim. Ako to nekoga ne zabavi, to me ne zanima, to nije moj posao. Nemojte očekivati da ću se ja glupirati i pustiti 'Panchija' da pobijedi. Ovdje je došao totalno drugi lik.

''Croata'' je rekao Bakočeviću kako ga želi u najboljem izdanju, no da će se iznenaditi njegovom snagom, a zatim se osvrnuo na skidanje kilograma i pripremu za nadolazeći meč.

''Vaso i ja imamo isto kilograma. Ja kad sam izvan priprema hodam s 84-85 kilograma.'', no Vaso Bakočević se ubacio rekavši kako ''Croata'' ima 84 kilograma i 50 posto tjelesne masti te mu je dao savjet da treba izgledati kao poznati hrvatski hrvač Dominik Etlinger.

''Panchi'' je dodao kako je uvijek bio spreman te da cijeli život trenira iako možda ponekad ne izgleda fizički spremno. Francisco je također rekao kako srećom nema nikakvih ozljeda, no Bakočević je otkrio kako su mu ''Panchijevi'' sparing partneri rekli da Barrio vuče ozljedu lijevog koljena. Barrio je uz osmijeh na licu pitao svog timskog kolegu i sudionika FNC-a Abrahama Area je li on taj koji je Bakočeviću rekao za ozljedu koljena.

Francisco Barrio poznat je kao dobar hrvač, a na pitanje koliko rušenja možemo očekivati u meču odgovorio je:

''O tome ne razmišljam. Meni je bitno pobijediti. Nebitno hoću li imati rušenje ili ne.''

Vaso Bakočević upitao je Francisca kako misli pobijediti ako ga neće rušiti i hoće li ga možda uspavati, na što je ''Croata'' odgovorio kako ga može uspavati od dosade, no da će u konačnici njegova ruka biti podignuta.

''Moj stil možda je dosadan, ali ja imam u pobjedu u KSW-u, a Vaso nema'', dodao je Francisco Barrio.

Dvojica aktera ''superfighta'' pružili su niz šaljivih komentara, a tako je Bakočević na pitanje ''Croate'' koga je to točno pobijedio u svojoj karijeri odgovorio Franciscu kako on dobro zna koga je pobjeđivao jer mu barem dvaput tjedno ulazi na Sherdog profil. Barrio je uzvratio kako ne ulazi na Sherdog jer koristi Tapology.

U svakom slučaju zanimljiva konferencija za medije u organizaciji FNC-a, a što su sve borci rekli, možete pogledati i poslušati na službenom Youtube kanalu portala 24 sata.

Linker
18. travanj 2024 14:10