Regija

Mario Žgela borit će se protiv Rakićevog sparing partnera na FNC-u u Karlovcu: Njegov tim potvrdio

Mario Žgela i Yannick Bahati

 Screenshot (fen Mma) |instagram (yannick Bahati)
Ono što se nagađalo, naišlo je na potvrdu od strane MMA Team Valensa iz Vinkovaca

Jučer tijekom dana, najbolja hrvatska MMA promocija Fight Nation Championship, najavila je svoju FNC 6 priredbu koja će se održati 17. lipnja (šesti mjesec) u Karlovcu.

Ivan Vitasović i Oli Thompson predvodit će event borbom za prvaka teške kategorije, a najavljen je i novi nastup Vase Bakočevića, koji bi se trebao boriti protiv Slovenca Marka Vardjana. ''Psihopata'' je jučer putem svog Instagram profila opovrgnuo tu informaciju i stvorio konfuziju, jer promocija je potvrdila taj meč na svojoj Facebook stranici.

To ipak trenutno ostavljamo sa strane, a okrećemo se preostaloj dvojici boraca s plakata objavljenog jučer. Naime, vinkovački nokauter Mario Žgela, kao i Rakićev sparing partner Yannick Bahati, također su vidljivi na spomenutom plakatu. FNC u sklopu svoje objave nije napisao s kime će se taj dvojac boriti, ali odmah se špekuliralo da će se oni zapravo boriti jedan protiv drugoga.

Čini se kako će to uistinu biti tako. Naime, MMA Team Valens objavio je na svojoj Facebook stranici kako se njihov Mario Žgela bori upravo protiv Yannicka Bahatija na toj priredbi. To bi trebala biti i više nego dobra potvrda ovog meča, iako sama promocija nije službeno objavila taj meč.

Yannick Bahati (9-6-0) iskusni je britanski borac. Gotovo stalni Rakićev sparing partner, iza sebe ima nastupe u Bellatoru, KSW-u, EFC-u itd. Kavez je dijelio s borcima kao što su Melvin Manhoef, Dricus Du Plessis i Damian Janikowski, ali od sve trojice je izgubio. 32-godišnji Bahati nastupa u poluteškoj i u srednjoj kategoriji, a svojom nevjerojatnom fizičkom građom djeluje zastrašujuće. Ipak, trenutno je u nizu od dva uzastopna poraza (Manhoef, Luke Trainer) i pobjedu čeka od petog mjeseca 2019. godine. Čak četiri od ukupno pet poraza, doživio je nokautom, a to ide u prilog našem Žgeli.

Mario Žgela (6-2-0) jedan je od najperspektivnijih hrvatskih MMA boraca kad su više težinske kategorije u pitanju. Vinkovčanin se na sceni pojavio 2017. godine, na SBC 15 priredbi. Uskočio je Mario u meč protiv tada puno iskusnijeg Vladimira Filipovića (9-2-0) te je izgubio kontroverznom sudačkom odlukom. Žgela je tada bio apsolutni početnik u ovom sportu jer MMA-om se počeo baviti samo nekoliko mjeseci prije tog meča. Uslijedilo je šest pobjeda i jedan poraz, a Žgela osvaja svojom ubitačnom udaračkom snagom.

Njegovi nokauti, kao onaj protiv Žarka Jankovića na FNC Armagedonu ili onaj protiv Adama Kowalskog na FEN 37 priredbi, dokaz su njegove nevjerojatne udaračke snage. Žgela posjeduje taj udarac gdje mu je dovoljan jedan pogodak da uspava protivnika i tu će svakako tražiti svoju šansu protiv Bahatija. Bila bi to najveća pobjeda u dosadašnjoj karijeri 25-godišnjeg Vinkovčanina te treća profesionalna zaredom, nakon pobjede na FEN 37 eventu i osvajanja Armagedona u 12. mjesecu.

Linker
08. travanj 2024 23:22