Regija

Forgač otkrio kako je došlo do prvog ‘bare knuckle‘ meča: ‘Nije bio u planu dok on nije izrazio želju za borbom‘

Dražen Forgač

 TOMISLAV KRISTO Cropix
Povodom priredbe razgovarali smo s glavnim čovjekom FNC-a Draženom Forgačem

Uskoro nas očekuje FNC 15 priredba u Ljubljani te će organizacija ovom prilikom proširiti svoje korijene i na Sloveniju. Dvorana u Stožicama će uz devet MMA borbi na "main cardu" imati prvi "bare knuckle" meč u organizaciji.

Naime, prvi put u povijesti FNC-a održat će se meč u boksu bez rukavica, u kojoj će nastupiti domaći borac iz Ljubljane, jedno od najvećih regionalnih imena u velter kategoriji, Uroš Jurišić. U kavezu će ga dočekati brazilski borac Joelson "Demente" Nascimento, čiji smo prvi nastup gledali u Ljubuškom (FNC 10), a sada je spreman utišati Arenu Stožice.

Povodom priredbe razgovarali smo s glavnim čovjekom FNC-a, osnivačem i glavnim organizatorom, Draženom Forgačem kojeg smo tom prilikom upitali kako je došlo do organiziranja prve borbe u boksu bez rukavica. Forgač je naglasio da nije razmišljao o tome, već se taj meč odvija zbog Jurišića.

"Boks bez rukavica uopće nije bio u planu sve dok Uroš Jurišić nije izrazio želju da se bori. Javio mi se i pitao me mogu li ga ubaciti na ‘event‘ u Ljubljani, otpao mu je meč u Bugarskoj (BKFC) koji je trebao biti tjedan dana ranije i naravno da sam pristao".

Jurišić već ima iskustva u tom sportu, 31-godišnji Slovenac po ovakvim se pravilima borio krajem prošle godine na SBC 48 priredbi kada je porazio Jhonnyja Carlosa u prvoj rundi. Pred domaćom publikom zadnji je put nastupio prije šest godina kada je pobijedio Shotu Gvasaliju na W5 - Legends Collide priredbi.

Ostatak intervjua moći ćete pročitati za nekoliko dana na našem portalu.

Linker
26. travanj 2024 04:14