Regija

Francisco 'Croata' Barrio: 'Borba protiv Vase i dalje je u igri, ali on će morat doći puno spremniji'

Francisco Barrio
 Ronald Goršić / CROPIX
Francisco 'Croata' Barrio svojim je uspješnim nastupom poslao poruku onima koji su sumnjali u njega

Uspješan povratak nakon pet i pol godina bez prave borbe odradio je Francisco Croata Barrio. U FNC 3 borbi protiv Aleksandra Jankovića prezentirao je više toga. Prije svega sjajnu fizičku spremu, a odmah kao nastavak na to i vrhunsko hrvanje, koje zapravo nikad nije bilo upitno. Dvije runde je dominirao, a onda je u trećoj rundi sve završio neck crank zahvatom.

"Zadovoljan sam, ali i svjestan da sam radio par pogrešaka koje su me mogle koštati pobjede. Bio sam jako nervozan jer se dugo nisam borio i htio sam dokazati ljudima da nisam tako loš koliko su neki mislili. Zbog toga me hvatala strašna nervoza, ali sam ulaskom u kavez shvatio da to što se nisam borio pet godina nema nikakve veze. Imam iza sebe toliko turnira, imao sam puno situacija gdje je pritisak bio velik pa je sve ovo na kraju bilo samo još jedan takav dan u nizu. Bio sam spreman i najvažnije je bilo slušati trenere, Dražena Forgača, Sašu Dropca, Sabu, Stipu Todorića i Roberta Pastucha. U svakom dijelu borbe, u svakom segmentu sam od njih čuo neki dobar savjet. Usred borbe sam osjetio da je sjajno što ih čujem i da trebam raditi što mi govore. Kad pogledam sve, ne bi ništa mijenjao", opisao nam je Francisco kako je s njegove strane izgledala borba u kojoj je dokazao kako mu kondicija ne predstavlja problem.

Mnogi su se nadali kako bismo "Panchyja" mogli više vidjeti na nogama, no stand up je viđan samo dok on ne bi osjetio priliku za doći do klinča iz kojeg bi izvlačio rušenja. Nakon toga bi na podu radio ono što radi najbolje. Gledajući da će nekada trebati pokazati više "stand upa", očekivalo se da bi mogao ciljano neko vrijeme držati borbu na nogama, ali pokazala se ta pretpostavka kao netočna. Francisco kaže da za drugačijom taktikom od provedene jednostavno nije bilo potrebe.

"Kako bih se oprobao više u stand upu? Jesam li ga trebao baciti na pod i reći da pričeka, idemo se malo boriti gore jer se želim testirati. Ne, neću ja to raditi, ja imam svoj stil i radim što mi treneri kažu. Kad mi Dražen Forgač i Saša Drobac kažu da ne rušim, onda ću se samo tući gore. Slušam njihovu taktiku jer sam ja natjecatelj, a oni su treneri. Moj posao je trenirati, biti redovan na trenizima i davati sve od sebe", zanimljivo je otkrio svoj stav.

(Kliknite na link za galeriju fotografija s FN3 priredbe!)

S velikim zanimanjem promatrao je glavnu borbu priredbe, onu između Vase Bakočevića i Ivice Truščeka. Bakočević je već trebao biti njegov protivnik, no borba je odgođena za neki drugi datum. Očekivao se kraj ljeta ili početak jeseni, pa smo Barria pitali je li ta borba i dalje u igri, posebno nakon teškog Vasinog poraza. Osim toga, zanimljivo je čuti kakav mu je sad stav po pitanju te borbe.

"Ivica je kvalitetniji borac i ja sam to uvijek govorio. Ivica je dokazao da je do 70 kilograma najbolji u regiji. Vaso nije loš borac nego je Ivica jako dobar. To znam jer treniram i spariram s njim. Vjerujem kako ću se sad ja boriti s Vasom. Ta borba je i dalje u igri. Vidjet ćemo kad i gdje, ali uvjeren sam kako regija želi tu borbu. On ju također želi, a naravno i ja. Samo, morat će doći puno spremniji i morat će me ugazit ako me želi pobijediti. Drugu opciju za njegovu pobjedu ne vidim", najavio je samouvjereno borac čiji je sada profesionalni omjer sedam pobjeda i jedan poraz.

Planovi su kratko odmoriti na obali, a onda se odmah vratiti u dvoranu i krenuti pripremati se za ono što slijedi. To je i najavio:

"Osjećam se dobro. Sad ću odmoriti tjedan dana na moru i onda se vraćam redovnim treninzima. Ja treniram od ponedjeljka do petka, dva puta na dan i bit ću spreman kad god dođe borba protiv Vase. Imam samopouzdanje, ali to ne čudi jer treniram u najboljem timu. Tamo imam sve. Najbolje trenere, odlične sparing partnere i cijela dvorana je uvijek uz mene."

Borba protiv Bakočevića trebala bi se održati u borilištu Megdan FC promocije.

Linker
17. travanj 2024 08:55