Regija

Francisco ‘Croata‘ Barrio nije uspio doći do pobjede na KSW 93 priredbi

Croata Barrio

 SCREEEN SHOT
Nakon tri runde sudci su bili podijeljenih mišljenja, ali nažalost Aymard Guih je izašao kao ukupni pobjednik.

Na KSW 93 priredbi Francisco ‘Croata‘ Barrio, borac iz zagrebačkog American Top Team-a, nastupio je pred punom Adidas Arenom u Parizu, u Francuskoj. Njegov protivnik, francuski predstavnik Aymard Guih uspio je doći do pobjede nakon tri runde i slavio je podijeljenom odlukom sudaca.

To je bila prva borba glavnog dijela večeri. U prvoj rundi smo mogli vidjeti nekoliko čistih udaraca od oba borca, ali ipak su se Guihjevi napadi činili nešto konkretniji. Nakon što je primio udarac koljenom u glavu, Barrio je uhvatio francuskog borca u klinč i osjetio da je fizički nadmoćniji u tom segmentu borbe te ga gurnuo na žicu i uspješno kontrolirao. Blaga prednost za Guihja nakon prvih pet minuta.

U drugoj rundi Barrio odmah silovito pritišće i kreće naprijed. Gura Guihja na žicu, uspostavlja kontrolu i pokušava doći do rušenja. U jednom trenutku je skoro uspio spojiti hvat oko Francuza i srušiti ga. Doslovno cijelu rundu naš borac uspješno kontrolira svog suparnika na ogradi kaveza, međutim nikakva ozbiljnija šteta nije nanesena.

U trećoj rundi ‘Croata‘ se odlučuje za istu taktiku, odmah pritišće Guihja u klinč i nastavlja sa svojom kontrolom. Sudac ih u jednom trenutku razdvaja zbog manjka aktivnosti, ali vrlo brzo se borba ponovno našla u istoj situaciji.

Iako je Barrio uspješno kontrolirao većinu borbe, nije uspio ugroziti svog protivnika. Nakon isteka vremena došla je na red sudačka odluka. Prvi sudac dao je pobjedu našem predstavniku dajući mu bodovnu prednost 29-28 (2-1 u rundama). Drugi sudac je sve tri runde dao francuskom borcu, a treći sudac se odlučio za bodovnu prednost 29-28 u korist Guihja.

To je ‘Croatin‘ drugi poraz zaredom u KSW-u i sada je profesionalnog omjera 12-4, dok je Aymard Guih ovom borbom imao svoj debi u poljskoj organizaciji i upisao svoju 18. profesionalnu pobjedu u karijeri sa 12 poraza.

Linker
22. travanj 2024 11:59