Ostalo

BORILAČKI TJEDAN: Ante Delija kreće u pohod na milijun američkih dolara, ‘Croata‘ će nastupiti na KSW-ovom debiju u Francuskoj

PFL - plakat

 Pfl
Čeka nas tjedan prepun sjajnih borilačkih priredbi

Uskrs je prošao, neke organizacije pauzirale su tijekom blagdana, neke su ostale aktivne, ali naredni vikend donosi zbivanja u punom jeku. Mnoštvo vrhunskih borilačkih evenata gledat ćemo tijekom ovog tjedna, a u nastavku članka saznajte što nas sve čeka tijekom narednih dana.

UFC Fight Night 240: Allen vs. Curtis 2

Kao i uvijek u ovoj rubrici, krećemo s UFC-om. Ovotjedni UFC-ov event posljednji je prije spektakularnog UFC 300 koji nas čeka 13. travnja (četvrti mjesec). Brendan Allen i Chris Curtis predvodit će UFC Fight Night 240, a radi se o revanšu dvojice boraca srednje kategorije.

Curtis je Allena porazio još sredinom 2022. godine, ali karijera Brendana Allena krenula je uzlaznom putanjom nakon toga, dok je Chris Curtis stagnirao. Allen je šesti u poretku izazivača, a Curtis zauzima 14. mjesto na ljestvici. Neki se možda pitaju ima li smisla ovakvo uparivanje, ali bitno je spomenuti kako je Allen prvotno imao zakazan meč protiv Marvina Vettorija, ali nakon Vettorijevog otkazivanja, Allenu se otvorila prilika za revanš s Curtisom.

U ‘‘co-main‘‘ eventu gledat ćemo okršaj između Alexandera Hernandeza i Damona Jacksona, a Ignacio Bahamondes (vs. Christos Giagos), Morgan Charriere (vs. Jose Mariscal), Alex Morono (vs. Court McGee); Germaine de Randamie (vs. Norma Dumont) neka su od poznatijih imena na ‘‘fight cardu‘‘ ovog ne pretjerano zvučnog eventa.

Gdje: UFC Apex, Las Vegas

Kada: u subotu (6.4.) s početkom u 21:00h. ‘‘Main card‘‘ starta u ponoć.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

PFL 1 2024: Delija vs. Moldavsky

Ono čemu se ovaj tjedan radujemo više nego UFC-u, svakako je PFL-ov prvi ovosezonski event. Ponajbolja svjetska MMA organizacija započinje novu sezonu svog turnira, a priredbu će predvoditi naš Ante Delija.

Hrvatski teškaš osvojio je turnir 2022. godine, ali 2023. godina bila mu je obilježena ozljedama i upisao je samo jedan nastup (pobjeda nad Mauriceom Greeneom). Delija ove godine želi ponovno osvojiti turnir, a pohod na milijun dolara započet će borbom protiv Valentina Moldavskog, učenika velikog Fedora Emelianenka.

Denis Goltsov borit će se protiv Lintona Vassella, što je također vrlo interesantan meč, a čekaju nas i nastupi ostalih teškaša koji su dio ovosezonskog turnira. Osim teškaša, sezonu će otvoriti i borkinje muha kategorije.

Gdje: San Antonio, Texas, SAD

Kada: u noći s četvrtka (4.4.) na petak (5.4.). Preliminarni dio priredbe počet će u 0:30h, a ‘‘main card‘‘ na rasporedu je od 3:00h ujutro. Delija bi u kavez trebao kročiti u petak oko 6:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

KSW 93: Parnasse vs. Mircea

Nakon neuspješnog pokušaja da osvoji treći pojas unutar KSW-a, Salahdine Parnasse vraća se nižim kategorijama, točnije lakoj kategoriji. Fantastični Francuz branit će pojas u kategoriji do 70 kilograma, a protivnik će mu biti Moldavac Valeriu Mircea.

Parnasse je bio logičan odabir za predvodnika ovog eventa, jer KSW prvi puta u svojoj povijesti dolazi u Francusku, točnije u Pariz. Pregršt francuskih boraca naći će se na ‘‘fight cardu‘‘ ovog eventa, pa ćemo tako i u sunaslovnoj borbi večeri gledati Francuza Wilsona Varelu, a bivši KSW-ov prvak Marian Ziolkowski njegov je protivnik.

Naš će posebno zanimati meč Francuza Aymarda Guiha, ali ne zbog samog Guiha, nego zbog njegovog protivnika. Naš Francisco ‘‘Croata‘‘ Barrio dobio je priliku nastupiti na KSW-ovom debiju u Francuskoj. Barriju nisu strani odlasci na gostujuće terene i vjerujemo kako ima sve što je potrebno da utiša publiku u Adidas Areni. Inače, ovo će mu biti peti nastup u KSW-u.

Gdje: Adidas Arena, Pariz, Francuska.

Kada: u subotu (6.4.) s početkom u 19:00 sati.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

ONE Fight Night 21: Regian Eersel vs. Alexis Nicolas

Nešto veći event organizirat će i najbolja azijska borilačka organizacija, ONE Championship. Regian Eersel, ONE-ov prvak lake kategorije u dvama sportovima (kickboks i Muay Thai), branit će svoju kickboksačku titulu prvaka. Alexis Nicolas pokušat će svrgnuti sjajnog Surinamca s trona.

Tye Ruotolo branit će ‘‘submission grappling‘‘ titulu prvaka u velter kategoriji, a Izaak Michell ulazi u meč kao veliki autsajder, ali iznenađenja uvijek su moguća.

Denis Purić, bosanskohercegovački Muay Thai borac s kanadskom adresom borit će se protiv Jacoba Smitha, renomiranog engleskog Muay Thai borca. Ovaj meč mogao bi ukrasti ‘‘show‘‘ na ovom eventu.

Kada: u noći s petka (5.4.) na subotu (6.4.). Event počinje u subotu od 2:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Golden Fight 4: Kedveš vs. Vorkapić

Hrvatska organizacija Golden Fight nastavlja svoj uzlet i ovaj vikend donose priredbu prepunu poznatih i kvalitetnih imena. Andrej Kedveš, Gloryjev kickboksač lake kategorije predvodit će priredbu borbom protiv Saše Vorkapića, sjajnog slovenskog Muay Thai borca.

Goran Reljić kao jedan od pionira hrvatskog MMA-a, ovaj put neće navući MMA rukavice, nego će odraditi ‘‘bare knuckle‘‘ boksački meč protiv češkog borca Petra Beraneka, člana BKFC organizacije.

Tu su i novi nastupi Patrika Čelića, Antonija Čelića, Nađe Milijančević, Aleksandra Rakasa itd. Sve u svemu, vrlo zanimljiv popis borbi za koje vjerujemo da neće razočarati.

Gdje: Košarkaški centar Dražen Petrović, Zagreb, Hrvatska

Kad: u subotu (6.4.) u 20:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Luka Plantić vs. Jack Cullen

Ponajbolji hrvatski profesionalni boksač također je u akciji ovaj vikend. Radi se o Luki Plantiću (7-0), a Solinjanina čeka meč za WBC International titulu u super srednjoj kategoriji. Plantićev protivnik bit će Englez Jack Cullen (22-5-1), a radi se o vjerojatno najzvučnijem protivniku u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

Cullen u svojoj riznici trofeja posjeduje titule britanskog i Commonwealth prvaka u super srednoj kategoriji, a 2021. godine osvojio je i IBF International titulu u super srednjoj kategoriji. Plantić i Cullen boksati će 6. travnja (četvrti mjesec) na Universum Boxing Night 11 eventu u Aschaffenburgu (Njemačka).

Na istoj priredbi novi boksački nastup upisat će i bosanskohercegovački kickboksač, Ahmed Krnjić (1-0 boks). Sjajnog teškaša iz BiH još uvijek čeka na ime protivnika.

Ukrajinac koji trenira pod okriljem BK Salone, Dmytro Rybalko (4-0), na Universum Boxing Night 11 eventu borit će se protiv opasnog Kongoanca Ericka Katompe (10-3-1).

Gdje: Frankenstolz Arena, Aschaffenburg, Bayern, Germany

Kada: u subotu (6.4.)

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Linker
06. travanj 2024 21:38