Regija

Francisco ‘Croata‘ Barrio postao prvi prvak FNC-a u lakoj kategoriji! Završio Brazilca, zatim prozvao Savu Lazića!

Saša Zorić i Croata Barrio

 RONALD GORSIC/CROPIX Ronald Gorsic/Cropix
Bio je ovo odličan FNC event, a po prvi puta se održao izvan granica Republike Hrvatske! U Ljubuškom je ‘‘Croata‘‘ Barrio postao prvi FNC prvak lake kategorije

Večerašnji FNC 10 u Ljubuškom su predvodili Francisco ‘‘Croata‘‘ Barrio i Arlen ‘‘Ribeiro‘‘ Benks. Iako je Barrio u nastupu prije poražen na KSW-u, u FNC-u je stopostotan te je tako zaslužio svoj napad na titulu. S druge strane, Benks je FNC publici poznat iz priredbe u Puli kada je za manje od minute završio protivnika. Inače se trebao prije boriti i protiv Marka Bojkovića i Filipa Pejića, no oba puta je došlo do otkazivanja borbe.

Prva runda

Krenuo je Benks pritiskati od prvog zvona, no na početku su obojica bili dosta rezervirani. Tražio je Brazilac tu distancu i mijenjao je gardove, a bacio bi poneki brzi udarac nogom. Barrio je ulazio i skraćivao distancu, no Brazilac je uspijevao održavati željenu distancu i udarati iz daljega. Nekoliko udaraca u tijelo je Barrio primio te ih je definitivno osjetio. Ušao je Barrio u rušenje i odveo je borbu u klinč na žicu, a Benks je uhvatio giljotinu no nije ozbiljnije zaprijetio. Nakon razdvajanja su se našli u centru kaveza te su do kraja runde uglavnom razmjenjivali pojedinačne udarce.

Druga runda

Barrio je bio taj koji je krenuo s pritiskom, dok je Benks pokušao leteće koljeno ali bezuspješno. Barrio je tom prilikom uzeo leđa i na kratko srušio Brazilca, no ovaj je uspio ustati uz žicu gdje su i završili na kraju. Barrio je bio u dominantnoj poziciji na žici, Barrio je srušio, uzeo leđa i zaključao ‘‘neck cranck‘‘. Benks je nekako uspio to preživjeti, a ‘‘Croata‘‘ se našao gornji u gardu u parteru. Prošao je Barrio u polugard odakle je bacao poneki udarac. Takav scenarij smo gledali do kraja runde.

Treća runda

Obojica su u rundu ušli dosta rezervirano, a u prvoj minuti nije bačen gotovo niti jedan udarac. Krenuo je Benks sa udarcima nogom, no to su uglavnom bili pojedinačni udarci. Barrio je pogodio dobar aperkat, a zatim je inicirao rušenje te je doveo Brazilca na žicu. Srušio je ‘‘Croata‘‘ iz okreta Benksa i našao se u ‘‘side mountu‘‘ te je pogodio i nekoliko dobrih laktova. Pokušao je Barrio kimuru, no uzeo je leđa i zaključao gušenje. Benks je tapkao, a ‘‘Croata‘‘ Barrio je postao prvi prvak FNC-a u lakoj kategoriji! Iskrene čestitke ‘‘Croati‘‘!

Što se tiče ostalih borbi, Ivan Sičaja je nakon tri odlične runde pobijedio Nelua Bogdana. Sičaja se dosta koristio svojim grapplingom i hrvanjem početkom meča. Također, na nogama je Moldavcu nanio dosta štete, pogotovo u posljednjoj rundi te je zasluženo sudačkom odlukom odnio pobjedu.

Nenad Avramović je nakon tri runde sudačkom odlukom svladao Leona Krajačića, a Tariel Abbasov je ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi svladao Maura Paxiaoa te je nakon toga prozvao Daniela Bažanta. U sunaslovnoj borbi večeri su se sastali Miloš Janičić i Joelson Nascimento, a pobjedu je odnio Miloš Janičić. Ne samo da je pobijedio, nego je koljenom teško nokautirao Brazilca!

Bila je ovo jedna jako dobra priredba na kojoj smo dobili i prvog FNC prvaka u lakoj kategoriji, a to je Francisco ‘‘Croata‘‘ Barrio!

Linker
18. travanj 2024 21:51