Regija

Gabrijel Veočić lakoćom je prošao prvi krug na SP-u: Brođanin se ‘poigrao‘ s Moldavcem

Gabrijel Veočić

 Screenshot (arena Fight)
21-godišnji Veočić sjajno je odradio nastup u prvom kolu Svjetskog prvenstva u Uzbekistanu

Prva od potencijalnih šest prepreka na putu do svjetskog zlata uspješno je savladana od strane Gabrijela Veočića. 21-godišnji boksač iz Slavonskog Broda danas je odradio svoj prvi nastup na ovogodišnjem Svjetskom boksačkom prvenstvu i lakoćom je porazio Moldavca Andreija Chiriacova.

Veočić se doslovno poigravao s Chiriacovim i od prve do posljednje sekunde kontrolirao je ovaj meč. Chiriacov osim čvrstine nije prezentirao gotovo ništa, a meč je završio razbijenog nosa i s podosta krvi na svom licu.

Od prve runde nametnuo se Veočić kao autoritet unutar ringa i Chiriacov nije pronalazio rješenje za munjevitog Gabrijela. Posebno dobro Veočić je radio desnim aperkatom kojim je u više navrata čisto pogađao Chiriacova, a nerijetko bi Veočić nadovezao i lijevi kroše.

Jednoglasnom odlukom sudaca (5-0) Veočić je porazio Chiriacova, a zanimljivo je kako je sudac iz Srbije prve dvije runde bodovao rezultatom 10-8 u korist Veočića. Sudac u ringu nije niti jednom morao brojati Moldavcu, ali Veočić je vidno dominirao. Mijenjao je Veočić i gard konstantno tijekom meča, spuštao je ruke, bio je ‘‘lagan‘‘ na nogama i vidjelo se da je prošle godine odradio jedne pripreme i na Kubi. Ovim stilom boksaju elitni kubanski boksači i zbilja je užitak gledati kako Veočić odrađuje svoje mečeve.

Dojam je da je Gabrijel mogao tražiti i prekid u ovom meču, ali pametno je što se nije upuštao u to. Naime, Veočiću je ždrijeb odredio da nastup započinje od uvodne, u neku ruku preliminarne runde. Sada je tek izborio nastup u šesnaestini finala i još pet pobjeda treba da bi eventualno došao do zlata.

Naravno, još je rano govoriti o zlatu na SP-u u Taškentu, ali Veočić definitivno ima klasu za nositi se s najboljima. U šesnaestini finala čeka ga Jerome Ennis, boksač koji dolazi s Jamajke, a Veočić ne bi trebao imati prevelikih problema niti u tom meču. Naravno, niti jednog boksača koji je izborio nastup na SP-u ne smijeno unaprijed otpisivati.

Jučer je od naših predstavnika nastupio Luka Pratljačić, a osječki superteškaš nažalost je ispao u toj preliminarnoj rundi. Kinez Danabieke Bayikewuzi porazio ga je podijeljenom sudačkom odlukom (4-1). Osim Veočića i Pratljačića, hrvatske boje na svjetskoj smotri branit će i Marko Čalić, a on svoj pohod na medalju započinje od šesnaestine finala. Protivnik će mu biti kineski teškaš Han Xuezhen.

Linker
19. travanj 2024 03:01