Regija

Gabrijel Veočić ne prestaje dominirati: Supertalentirani Brođanin osvojio je zlatnu medalju na Zagreb Grand Prixu

Gabrijel Veočić

 Screenshot (arena Fight)
Dvije pobjede u dva nastupa upisao je Veočić na ovom turniru i dodao je još jedno zlato u svoju kolekciju

Nakon uspješnog polufinalnog nastupa protiv španjolskog predstavnika Pabla Coyja Bernala, Gabrijel Veočić danas je boksao finale zagrebačkog Grand Prixa.

Supertalentirani boksač iz Slavonskog Broda porazio je Ukrajinca Dmitrija Rybalka. Rybalko je inače Ukrajinac, ali već neko vrijeme živi i trenira u Solinu.

Veočić se na početku meča nametnuo kao autoritet, zauzeo je sredinu ringa i dobro je pogađao s distance. Sredinom runde ipak dolazi do jedne otvorenije razmjene u kojoj je Veočić ostao bez štitnika za zube i uslijedila je kraća pauza kako bi Veočić vratio gumu za zube. Rybalko je agresivno u nastavku runde i shvatio je kako mora Veočića upustiti u rat, u otvorene razmjene. Gledali smo vrlo izjednačenu i uzbudljivu prvu rundu.

Veočić je dobro otvorio drugu rundu. Prednjim i stražjim direktom lijepo je gađao Rybalka s distance, a još ljepše je eskivirao pokušaje Ukrajinca. Rybalko je najviše prijetio lijevim krošeom, ali bio je nešto manje agresivan nego u prvoj rundi. Veočić je mijenjao gard tijekom runde kako bi zbunjivao Rybalka, a dobro je boksao iz oba garda. Mučio se Rybalko sa skraćivanjem distance tijekom druge runde i Veočić je čisto nadboksao Rybalka u drugoj rundi.

Veočić je pametno boksao i početkom treće runde. Najviše je koristio prednji direkt i nije dopuštao Rybalu da skrati distancu. Kad bi Ukrajinac uspio doći bliže Gabrijelu, uslijedio bi klinč, a zatim razdvajanje od strane suca. Rybalko se trudio, frekventno je bacao udarce, ali puno je i promašivao. Veočić je imao ponešto problema u prvoj rundi, ali druge dvije rutinski je uzeo i zasluženo slavio.

Treba čestitati i Dmitriju Rybalku. Pružio je jako dobar otpor našem najboljem amaterskom boksaču, ali nije bilo dovoljno za veliko iznenađenje. Veočić je tako upisao još jedan odličan rezultat za kraj godine u kojoj je osvojio srebro na Europskim igrama i pritom se kvalificirao na Olimpijske igre u Parizu. Početkom godine Gabrijel je osvojio i Prvenstvo Hrvatske, a na Svjetskom prvenstvu dogurao je do četvrtfinala. Bilo je tu još jako dobrih nastupa i Veočić sigurno može napasti medalju na Igrama u Parizu.

Gabrijel Veočić je prvi hrvatski predstavnik koji je nastupio na današnjem programu turnira, a još četiri meča preostala su do kraja priredbe. Rezultate prvih pet mečeva možete pročitati u nastavku ovog članka.

Zagreb Grand Prix - rezultati četvrtog (finalnog) dana turnira (prvih pet mečeva):

(-80 kg): Gabrijel Veočić def. Dmitri Rybalko via jednoglasnom sudačkom odlukom

(-75 kg): Viacheslav Byzhadenco def. Dejan Leburić (SLO) via jednoglasnom sudačkom odlukom

(-71 kg): Mohamed Rachem (BEL) def. Igor Rogić (SRB) via jednoglasnom sudačkom odlukom

(-67 kg): Alexandru Paraschiv (MDA) def. Rumen Rumenov (BUL) via podijeljenom sudačkom odlukom

(-63,5 kg): Enrique Kakulov (ESP) def. Salvador Flores Luque via podijeljenom sudačkom odlukom

Linker
24. travanj 2024 18:28