Regija

(VIDEO) Sve oči večeras su uprte ka ovom meču: Prisjetite se posljednjeg meča između Miluna i Pratljačića

Luka Pratljačić (lijevo) | Marko Milun (desno)

 Instagram (luka Pratljačić, Marko Milun)
Dvojica najboljih hrvatskih superteškaša večeras će se napokon međusobno obračunati

Prava boksačka poslastica čeka nas večeras od 20:00h! Zagreb Grand Prix nudi devet finalnih mečeva, a mnoštvo je hrvatskih boksača koji će večeras boksati za najsjajnije odličje.

Gabrijel Veočić prvi će ući u ring kad su u pitanju hrvatski predstavnici. Naš trenutno najbolji amaterski boksač nastupit će u finalu poluteške kategorije (-80 kg), a protivnik će mu biti Ukrajinac sa solinskom adresom, Dmitri Rybalko. Veočić je imao jako dobru kalendarsku godinu koju je okrunio srebrom na Europskim igrama i plasmanom na Olimpijske igre. Lijepo bi bilo kad bi godinu završio zlatom na jakom zagrebačkom turniru.

Odmah nakon Veočića, u finalu kategorije do 86 kilograma nastupit će predstavnik Boksačkog kluba Torcida, Ivan Rajčić. Njega čeka okršaj s odličnim Englezom Teagnom Stottom.

Jan Morović i Marko Čalić odradit će hrvatsko finale u teškoj kategoriji (-92 kg), dok Saru Beram u finalu kategorije do 63 kilograma čeka talijanska predstavnica Alessia Mesiano.

Ipak, najveću pažnju privući će predzadnja borba večeri (Sara Beram nastupa u posljednjoj borbi), a radi se o finalu superteške kategorije (+92 kg). Luka Pratljačić i Marko Milun napokon će odmjeriti snage unutar ringa.

Dvojica naših najboljih superteškaša već godinama se ne uspijevaju međusobno obračunati. Obojica imaju olimpijske ambicije, ali mjesta u reprezentaciji ima samo za jednog. Današnji meč mogao bi biti od velikog značaja kad se bude odlučivalo tko će ići u kvalifikacije za Olimpijske igre i obojica ulaze u ovaj meč s velikom željom, ali i određenim pritiskom.

Četiri godine prošle su od posljednjeg Milunovog i Pratljačićevog okršaja na Prvenstvu Hrvatske u boksu. I tada su Marko i Luka nastupali u finalu, a pobjedu je odnio Milun. Obojica su strašno napredovali od tada i večeras nas čeka još kvalitetniji i uzbudljiviji okršaj.

image

Raspored finalnih mečeva

Hrvatski Boksački Savez

Finalni program Zagreb Grand Prixa starta od 20:00h, a Milunov i Pratljačićev meč osmi je po redu. Prijenosi priredbe dostupni su putem Sportske televizije i SK Fight kanala, a prijenos možete pogledati i na YouTube kanalu Hrvatskog boksačkog saveza (LINK).

Sitno brojimo do početka mečeva, a dok čekate 20:00h, prisjetite se meča koji su Pratljačić i Milun odradili 2019. godine. Nebrojeći sparinge za mjesto u reprezentaciji, meč iz 2019. godine ujedno je i njihov posljednji međusobni okršaj. Snimka tog meča nalazi se ispod ovog teksta, kao i kraća snimka sparinga koji su odradili 2021. godine.

Linker
23. travanj 2024 08:16