Regija

Gassiev i Ruiz službeno odbili Hrgovića, naveli su potpuno isti razlog

Emir Ahmatovic vs. Filip Hrgović

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Dogodilo se upravo ono što je hrvatski boksač tijekom gostovanja na državnoj dalekovidnici najavio

Nakon što je Filip Hrgović putem informacija koje sam posjeduje to već sam najavio, sad je i od strane portala Boxing Scene potvrđeno kako Murat Gassiev i Andy Ruiz Jr. ulaze na listu onih koji su odbili meč za IBF-ovog obaveznog izazivača protiv hrvatskog "El Animala".

Dva bivša svjetska prvaka su IBF-u, koji im je poslao upit kao idućim boksačima na ljestvici, odgovorili na potpuno isti način. Ispričali su se uz objašnjenje kako su ozlijeđeni te kako im tek slijedi rehabilitacija, radi čega ne bi nikako bili u stanju pripremiti se na vrijeme za meč koji IBF ima u vidu organizirati početkom proljeća.

Gassiev je zbog ozljede otkazao svoj meč koji je imao dogovoren za 25. prosinca prošle godine, ali tada se pričalo o lakšoj ozljedi. Što se tiče Ruiza, on se nije borio od svibnja prošle godine, kad je u prvom meču nakon godinu i pol dana savladao Chrisa Arreolu.

IBF će sad krenuti dalje i idući pozivi stići će na adresu Demseya McKeana i Zhanga Zhileija.

McKean je odličan neporaženi australski teškaš kojeg se već ranije povezivalo s Hrgovićem, no on ima problem ugovorenog meča protiv Argentinca Ariela Estebana Bracamontea na Matchroomovoj priredbi 27. veljače. To je zapravo vrlo slab meč kojim bi Matchroom tek trebao graditi McKeana kao svoju nedavnu akviziciju. Tu će puno toga ovisiti o samom promotoru koji bi, ako boksač bude zainteresiran suprotstaviti se Hrgoviću, morao otkazati taj meč na svoju vlastitu štetu ili na štetu Australca.

Ukoliko se to ne dogodi, napokon će se doći do onog koji konstantno tvrdi da želi taj meč, ali je problem bio u tome što se moralo ići redom. Srebrni olimpijac iz Pekinga 2008. godine, Kinez Zhang Zhilei, je već prihvatio sve uvjete koji se nude te nestrpljivo čeka. Njega je kao vjerojatnog protivnika potvrdio i sam Hrgović.

Nakon što McKean ili Zhilei pristanu, boksači će dobiti rok od 15 dana za dogovoriti uvjete meča. Ako se to ne dogodi, pristupilo bi se licitaciji honorara. Prednost je svakako što oba boksača kao promotora imaju Matchroom, koji također surađuje s Hrgovićem pa se pretpostavlja da bi se sve lako dogovorilo.

Filip bi tako uskoro mogao napokon imati protivnika. Hoće li pobjeda nad njim biti dovoljna za napad na titulu, iako će uz nju doći status IBF-ovog izazivača? O tome u jednom drugom tekstu, situacija je puno kompleksnija nego što se na prvu čini.

Linker
14. travanj 2024 14:08