Regija

Glory 78 priredba s Antonijem Plazibatom i Badrom Harijem odgođena za rujan

Glory 78
 Glory Kickboxing
Najboljeg hrvatskog kickboksača ipak nećemo gledati 17. srpnja kako je prvobitno najavljeno

Druga ovogodišnja priredba Glory kickboxing promocije trebala se održati 17. srpnja i već prije dva mjeseca najavljeno je kako će istu predvoditi borba Badra Harija protiv Arkadiusza Wrzoseka, kao i to da će se na priredbi boriti Antonio Plazibat. Njemu je namijenjen okršaj protiv sjajne pridošlice iz ONE Championshipa, Tarika Khbabeza. Te borbe trebale bi se uistinu i održati, no ne navedenog datuma.

Glory je danas objavio kako se priredba, planirana za Ahoy Arenu u Rotterdamu, seli na 4. rujna. Pomicanje od čak sedam tjedana sigurno nikome nije drago doživjeti, no Glory je ovog puta imao dobre i itekako razumljive razloge. Priredba novog datuma trebala bi se održati pred publikom, što se svakako cilj svakog organizatora nekog borilačkog događaja.

"Ovaj program jedan je od najjačih u povijesti Gloryja. Kako svijet i Europa izlaze iz krize, tako smo presretni što smo od nizozemskih vlasti dobili dozvolu organizirati priredbu pred publikom. Znamo da su naši fanovi uzbuđeni oko toga da naše sportaše vide u živo i naše zadovoljstvo je priuštiti im to u dvorani gdje smo organizirali svoje posljednje velike priredbe", izjavio je potpredsjednik promocije Scott Rudmann.

Kako je već navedeno, Hariju će se suprotstaviti Poljak Arkadisuz Wrzosek, borac koji je prošle godine dva puta ugovaran protiv Plazibata, no borba se nije održala. Ovaj tehnički sjajan borac nije nastupio od studenog 2019. godine, kad je savladao Demorea Denisa.

Plazibatova borba protiv Khbabeza također je već bila ugovorena za siječanj ove godine i Glory 77 priredbu. Ipak, Plazibat je taj nastup otkazao jer se nije stigao oporaviti od poraza koji mu je Nordine Mahiedinne nanio mjesec ranije. Khbabez je na kraju završio u teškaškom turniru, gdje je kvalitetu potvrdio savladavši Levija Rigtersa u sjajnom meču, da bi u finalu izgubio od prvaka Rica Verhoevena.

Za ovu priredbu najavljena su još dva teškaška ogleda te će se tako Rigters boriti protiv Tomasa Moznyja, dok Mahiedinna čeka okršaj s Raulom Catinasom. Ipak, sunaslovna borba priredbe bit će jedan poseban spektakl.

Glory je dogovorio revanš između Alexa Pereire i Artema Vakhitova. Njih dvojica borili su se u siječnju, a Pereira je slavio podijeljenom sudačkom odlukom nakon pet rundi, tako postavši Glory prvak poluteške kategorije. Sudačke kartice donijele su puno nezadovoljstva pa je tako ekspresno ugovoren revanš, a time i nova sjajna borba, kakvu će ovaj fenomenalni dvojac sigurno ponuditi.

Sjajan program, jedino što ćemo se do njega morati strpjeti malo duže nego što smo mislili.

Linker
20. travanj 2024 13:45