Regija

Glory pokušava Mladena Brestovca nagovoriti na povratak u ring!?

Mladen Brestovac
 Fight Site
Pojavila se vrlo zanimljiva informacija o karijeri Mladena Brestovca

Jedan od najboljih hrvatskih boraca uopće i dvostruki Gloryjev izazivač za titulu svjetskog prvaka teške kategorije nije se borio od listopada 2018. godine, kad je na FFC 31 priredbi u Las Vegasu obranio titulu prvaka hrvatske promocije, čiji je bio i ostao najuspješniji borac uopće. Nedugo nakon toga dogodio mu se pad na doping testu, no nakon priznanja i objašnjenja kako je došlo do uzimanje meldoniuma je prošao s opomenom. Ipak, u ring se nije vraćao.

Danas 37-godišnji "Scorpion Sting" vratio se svojoj svakodnevici, odnosno poslu i obitelji, a zanimljivo je kako posao nije napuštao niti dok se borio na najvišem svjetskom nivou. Službeno se nikad nije umirovio. Zapravo, nikakve izjave o svojoj karijeri nije davao, jednostavno je nastavio sa životom. Ipak, interes za njega i dalje postoji, pogotovo od strane njegovog posljednjeg poslodavca, čija je teška kategorija u posljednje vrijeme doživjela procvat, pojavom boraca poput Antonija Plazibata, Levija Rigtersa i Tarika Khbabeza.

Njegov imenjak, prijatelj i također jedan od najboljih hrvatskih kickboksača, Mladen Kujundžić, tijekom gostovanja u Podcast Inkubatoru otkrio je što mu je Brestovac rekao. Naime, Glory je zainteresiran za povratak Brestovca u njihov ring te su mu ponudili neke borbe. Ipak, Mladen još uvijek nije siguran želi li se vraćati te je trenutno u poziciji gdje mora odlučiti je li spreman još jednom prolaziti kroz život profesionalnog borca. No, svakako je sjajna vijest znati da ga najveća svjetska promocija i dalje želi u svom ringu.

Posljednji put Brestovac je u Gloryju nastupio u lipnju 2018. godine, kad je po drugi put napao titulu. No, još jednom je ishod bio isti, poraz sudačkom odlukom nakon pet rundi od Rica Verhoevena. Tih godina Mladen je bio u samom svjetskom vrhu, kombinirajući nastupe u Gloryju i FFC-u. Zapravo, može se reći kako je bio treći aktivni kickboksač svijeta, iza Verhoevena i Benjamina Adegbuyia, a vjerojatno bi mu i danas mjesto u Top 10 bilo garantirano, ukoliko bi prihvatio ponudu za povratak.

Brestovac je svakako jedan od najboljih hrvatskih boraca u povijesti i nema sumnje da bi bilo sjajno vidjeti ga nazad. Možemo samo zamisliti koliko bi dobro izgledala zapravo vrlo realna situacija s dva hrvatska kickboksača teške kategorije među deset najboljih na svijetu. Uz takve reference i novi Gloryjev povratak u Hrvatsku bi postao itekako primamljiva opcija.

Linker
13. travanj 2024 16:25