Regija

Mladen Kujundžić nakon sparinga s Rakićem: ‘Sjajan je, Santosa bi mogao lakoćom pobijediti‘

Aleksandar Rakić, Mladen Kujundžić i Ivan Erslan
 Privatna arhiva M. Kujundžić
Tri sparinga u American Top Teamu odradili su Mladen Kujundžić i Aleksandar Rakić

Vrlo zanimljivo razmišljanje mogli smo čuti od Mladena Kujundžića tijekom njegovog gostovanja u Podcast Inkubatoru. Jedan od najboljih hrvatskih kickboksača odradio je nekoliko treninga u American Top Teamu, gdje je iz Rijeke došao na poziv Aleksandra Rakića, kao sparing partner za kickboxing. Rakić se priprema za borbu protiv Thiaga Santosa, koju će odraditi 6. ožujka na UFC 259 priredbi te je procijenio kako bi mu Mladen mogao poslužiti za ono što mu je potrebno.

"Pozvao me jer je Santos stand up borac i zajedničko nam je što obojica mijenjamo gard. Odradili smo tri sparinga. Svaki trening mu je na nivou, jako puno ulaže u cijeli kamp i prognoziram mu blistavu karijeru", prvo je bio kratki uvod Kujundžića o samom sparingu.

Onda se okrenuo na borbu koja slijedi ponajboljem MMA borcu iz regije. Vjeruje kako Rakić ima sjajnu taktiku koja bi mu, prema onome što je do sada uspio vidjeti od obojice, trebala donijeti ploda. Uz naravno potrebnu dozu opreza.

"Ako bude radio ovo što smo radili na treningu i što sam vidio kakva je taktika, mislim da će lakoćom pobijediti. Opet ovisi sve o tome kako će meč krenuti i jedan udarac može promijeniti sve. Ovo mu može biti najlakši meč u karijeri, ali može i najteži", prognozirao je Mladen nadolazeću borbu, da bi se onda osvrnuo na najveće Rakićeve kvalitete:

"On točno zna kad napraviti korak naprijed ili nazad. Udara iz svih mogućih pozicija, oštar je i dugačak te ima kontrolu. Ne gubi svoju distancu, što je jako teško postići. Dugačak je, puno se kreće i izmiče, čvrst je. Mislim da će Santosu biti jako teško s njim, iako je dosta iskusniji i odradio je pet rundi s Jonom Jonesom tako da nije nikako za podcijeniti."

Pohvalio je Mladen također Antu Delju i Ivana Erslana, s kojima nije radio ništa osim zagrijavanja, ali iz onoga što je vidio je mogao zaključiti kako se radi o momcima kojima također slijedi blistava budućnost.

Unutar "Q&A" dijela dobio je još Mladen pitanje o tome kakav je Rakić na sparingu, a ono što je rekao zapravo je dovoljno za završiti tekst.

"Brutalan je. Ne treba reći ništa više od toga", kratko je samo zaključio, dodavši kako se o sparinzima izvan dvorane ne priča.

Linker
26. travanj 2024 05:35