Regija

Glory se vraća, najavljena i iduća borba Antonija Plazibata!

Antonio Plazibat
 screenshot
Glory Kickboxing se vraća pa tako i Antonio Plazibat čiju su borbu najavili za priredbu 3. listopada

Na službenim stranicama Glory Kickboxinga službeno je objavljeno kako se vraćaju organiziranju priredbi i to tako da će se čak dva jaka programa održati istog vikenda, odnosno 2. i 3. listopada. Sjajna je to vijest za sve ljubitelje kickboxinga, posebno nakon ne baš lijepih vijesti kako se promocija nalazi u stečaju te da bi moglo doći do gašenja iste. Ipak, rješenje je pronađeno i Glory bi s novim upravljačkim tijekom trebao krenuti prema naprijed.

Priredbe kojima će Glory obilježiti svoj povratak te ujedno po drugi put u 2020. godini fanovima ponuditi akciju iz svog ringa, održat će se u bivšoj mornaričkoj bazi Haanger 2 u mjestu Katwijk aan Zee nedaleko Amsterdama. Nosit će imena Glory 76 i Glory 77.

Prva priredba trebala bi sadržavati turnir četiri borca srednje kategorije u kojem će nastupiti Yousri Belgaroui, Matěj Peňáz, Ertugrul Bayrak i Ulric Bokeme. Pobjednik turnira postat će izazivač prvaku Alexu Pereiri, a od najavljenih borbi vrijedi i spomenuti teškaški okršaj između Nordinea Mahieddinea i Juniora Tafe.

Glory 77, planiran za dan kasnije, nam je posebno zanimljiv jer je među imenima koje je Glory najavio i ono Antonija Plazibata. On je ranije imao ugovorenu borbu za 28. ožujka te priredbu koja je kasnije otkazana zbog globalne pandemije. Tamo mu je protivnik trebao biti Poljak Arkadiusz Wrzosek, a s popisa se da pretpostaviti da će to ponovno biti slučaj.

Riječ je o 201 cm visokom borcu koji je prema podacima s Wikipedije do sada upisao 13 kickboxing pobjeda i pet poraza. Gloryju je pristupio posljednjeg mjeseca 2018. godine, kad je poražen od Benjamina Adegbuyia, dok je drugi nastup u promociji upisao u studenom prošle godine, kad je u Chicagu savladao Demmorea Dennisa prekidom u drugoj rundi. Radi se o borcu muay thai i wushu sanda pozadine koji jako dobro koristi dužinu svojih ekstremiteta. Kickboxingom se počeo baviti tek kao 19-godišnjak, da bi već godinu kasnije krenuo s amaterskom karijerom, a član poljske reprezentacije bio je od 2014. do 2017. godine. 2016. postao je K-1 Global svjetski prvak, što mu je najveći uspjeh profesionalne karijere izvan Gloryja. Na Gloryjevom poretku teške kategorije nalazi se na šestoj poziciji, odnosno jedno mjesto iza Plazibata.

Hrvatski borac tako će po prvi put otkako je u Gloryju zapravo braniti poziciju na kojoj se nalazi, odnosno neće se boriti protiv bolje rangiranog protivnika. Svakako će morati obraniti i status koji si je stvorio nastupima prošle godine, posebno nakon što je proglašen novakom godine u promociji, a njegova borba protiv Tomasa Moznyja i najboljom borbom 2019. godine. Sve to, uz beskompromisan stil borbe, donijelo mu je veliki porast popularnost, kako u regiji, tako i u cijelom svijetu.

Osim ove borbe, svakako vrijedi spomenuti i onu koja bi trebala predvoditi priredbu. Cédric Doumbé branit će titulu prvaka velter kategorije, a protivnik bi mu trebao biti poznat u doglednom vremenu.

Poznato je i kako Glory planira priredbu koju će predvoditi borba Badra Harija i Benjamina Adegbuyia. Za nju još uvijek nemaju datum, budući da istu planiraju organizirati uz prisustvo fanova unutar Ahoy Arene u Rotterdamu, a to trenutno još uvijek nije izvedivo.

Linker
14. travanj 2024 01:46