Regija

Goran Reljić pohvalio Matea Bolfana pred FNC 6 u Karlovcu: ‘On je super talentiran‘

Ilija Brkan, Goran Reljić, Mateo Bolfan

 Screenshot(Instagram Story, Mateo Bolfan)
Čeka nas jedan jako zanimljiv meč dvojice mladih i perspektivnih boraca

Prošlogodišnji finalist ‘Armagedon Jamnica Pro Sport’ MMA lige Mateo Bolfan (2-1) sada je saznao svog protivnika za FNC 6 event koji će se održati 17. lipnja (6. mjesec) u Sportskoj dvorani Karlovac. Nasuprot njega u kavezu će stajati Ivan Sičaja, kojemu će ovo biti prvi profesionalni MMA nastup.

Ivan Sičaja je zajedno s svojim bratom Tomislavom svoj karijerni put gradio na pomalo nesvakidašnji način; oni su zapravo samouki borci koji su vještine brusili u podrumu svoje kuće gledajući na internetu video klipove i sparirajući jedan s drugim. Uskoro su znanje počeli primjenjivati i na amaterskim turnirima gdje su se nerijetko vraćali kući s medaljama. Ivan je inače magistar medicinske radiologije, ali MMA je ono čime se trenutno želi baviti.

Bolfanu će ovo biti četvrta profesionalna MMA borba gdje je ovaj put u ulozi favorita, ponajviše radi većeg profesionalnog iskustva u MMA borbama od svojeg protivnika. Unatoč tome što Sičaja tek debitira u profesionalnoj MMA sceni, svakako ga se ne smije podcijeniti baš iz razloga jer je imao jako dobru amatersku MMA karijeru. Jedan od najboljih hrvatskih MMA boraca Goran Reljić, koji je kroz svoju bogatu karijeru nastupao za UFC, KSW i ACA organizacije, imao je priliku vidjeti Bolfana na dijelu i za njega ima samo riječi hvale.

"On je jedan super talentirani borac."

Njegove sposobnosti također je prokomentirao i klupski mu kolega Ilija Brkan koji će također nastupiti na eventu u Karlovcu, a dao je naslutiti u kakvoj fizičkoj spremi se Bolfan trenutno nalazi.

"Iako je puno lakši od nas, on bez problema sparira i s teškašima."

Ivan Sičaja je svakako bačen u vatru povodom svojeg MMA debija, ali eventualna pobjeda bi mu baš iz tog razloga jako puno donijela. Mateo s druge strane treba opravdati ulogu favorita u ovoj borbi i vratiti se na pobjedničke staze. Svakako jedan vrlo zanimljiv "match-up".

Linker
24. travanj 2024 07:15