Regija

Gotova je Soldićeva pressica: Pročitajte zbog čega nisu izabrali UFC i neke detalje ugovora s ONE-om

Soldić, Dijaković i Chatri

 MATIJA DJANJESIC Cropix
Pročitajte sažetak cijele konferencije

Najbolji hrvatski MMA borac Roberto Soldić danas je u zagrebačkom hotelu Esplanada održao press konferenciju u kojoj je detaljnije govorio o tome zašto je izabrao ONE umjesto UFC-a. Podsjećamo, jučer je Arielu Helwaniju rekao da mu UFC nije ponudio ništa posebno, dok mu je ONE dao priliku da bude ‘unikatan‘.

Poseban kost kojeg su od prošlog tjedna najavljivali bio je glavni čovjek ONE Championshipa, Chatri Sityodtong.

Na samom početku, Roberto je rekao da je imao previše ponuda. Izabrao je ONE, te je rekao da je ovo veliki dan za njega i hrvatski i regionalni MMA. Rekao je da je ONE dao najbolju ponudu, da želi biti drugačiji. Omogućit će mu napade na pojaseve i u MMA, kickboxingu te muay thai-u.

Chatri je sljedeći bio na redu. Istaknuo je kako je on i sam osoba koja se bavi borilačkim sportovima. Oduševio ga je Roberto dok je na treningu radio fokusere, te je rekao kako se osjeća blagoslovljeno zbog prilike što može raditi s Robertom. Dalje je govorio o superzvijezdama koje ONE ima kao što su Eddie Alvarez, D. Johnson i druge. Spomenuo je kako je ONE najbolja platforma da se borac testira i izgradi ‘unikatnu ostavštinu‘.

Ivan Dijaković je rekao kako još do sad nitko nije bio u isto vrijeme bio prvak u MMA-u, kickboxingu, muay thai-u i boksu, a to može upravo Soldić. Spominjao je i Pedra Diaza, a istaknuo je kako je sve ovo skupa teže za učiniti nego biti prvak UFC-a.

Roberto je otkrio da u ugovoru stoji da mora imati barem tri borbe godišnje, a da će prvi meč biti u MMA. Prvi meč neće biti za titulu, a dodao je da je ugovor potpisan na čak deset borbi. Također, otkrio je da će raditi u 84 kg do 93 kg.

Tomi Dijaković je govorio o ponudi UFC-a. Dijaković je rekao da do jučer nisu imali ništa napismeno sa njihove strane, a tek su im se javili kad je ugovor s ONE-om potpisan. Ponovno je rekao da su uvjeti jednostavno bili najbolji.

Chatri je rekao da je u Zagrebu upravo jer želi organizirati ONE priredbu u Zagrebu. Rekao je kako ima puno europskih boraca koji bi tu mogli nastupiti, rekao je da će tražiti stadione i da će vidjeti što će biti s prijenosima priredbi. Također, izjavio je da je ONE-ov roster bolji od onog UFC-ovog.

Roberto je istaknuo kako je velika razlika u kvaliteti boraca ONE-a i KSW-a. Rekao je da imaju puno bolji stand up, a po njemu je to teži put koji ga motivira da osvoji pojase u više disciplina.

Ivan Dijaković je objasnio što se dogodilo s UFC-om. Rekao je da su razgovarali u Londonu, te da su im rekli da bi treća Soldićeva borba bila za pojas. Također, ponovili su da ništa osim usmenog dogovora nije bilo te da su dobili bolju ponudu.

Roberto je spomenuo Usmana u kontekstu njegove želje da ode u boks, kao i Diaza koji želi van te organizacije, a rekao je da je i radio s boljim borcima od njih. Također, istaknuo je kako ga ONE poštuje i čini sretnim. Po njemu, u UFC-u nisu najbolji borci.

Chatri je zatim rekao kako je oduševljen Soldićevom teškom životnom pričom, da mu je govorio kako je došao u Njemačku s vrećicom i da je spavao u podrumu dvorane. To ga je najviše oduševilo.

Na pitanje novinara je odgovorio da ga brojke (novac) ne zanimaju, te da mu je najveća motivacija upravo tih više pojasa iz više disciplina. Iako, istaknuo je kako su ‘brojke dobre‘.

Linker
19. travanj 2024 22:23