Regija

Hearn potvrdio planove za Hrgovićev idući meč: ‘On do kraja godine može napasti svjetski naslov‘

Filip Hrgović

 
 SRDJAN VRANCIC/CROPIX
Najboljeg hrvatskog teškaša uskoro bismo trebali ponovno vidjeti u ringu

Ako je vjerovati najavama vodećeg europskog boksačkog promotora, Eddieja Hearna, Filip Hrgović trebao bi ispred sebe imati veliku godinu. Nakon što je 2020. zatvorio s dvije pobjede, najavio je kako u idućem meču slijedi veliki ispit. Ujedno mu je to posljednji na trenutnom ugovoru s Matchroom Boxingom, no čini se kako ga britanska promotorska kuća i dalje namjerava ostaviti u svom rosteru.

Već smo ranije pisali kako se na ugovaranju velikog meča i najvećeg ispita do sada ozbiljno radi te kako su preostale sitnice do službenog dogovora. Čini se da su se sitnice ipak malo odužile, no planovi su i dalje isti. U to možemo biti sigurni nakon što je Hearn u razgovoru za YouTube kanal Matchroom Boxinga potvrdio planove za hrvatskog teškaša.

"Hrgović je boksač za kojeg dogovaramo meč protiv Martina Bakolea. Mislim da je to odlična borba za obojicu i nadam se kako će uskoro biti dogovorena", potvrdio je svoje namjere Hearn. Bakole je inače boksač s kojim on Hrgovića već neko vrijeme planira upariti. Kongoanac je 18. teškaš svijeta prema BoxRecu, što je pet pozicija bolje od Hrgovića i time je svakako onaj korak naprijed koji se za Filipa već dugo vrijeme od strane obožavatelja sporta priziva.

Otkrio je kako je meč ponuđen i boksaču koji bi bio Filipov prvi izbor. No, čini se kako sedmi teškaš svijeta ima drugačije planove.

"Filip je spreman, ponudili smo borbu i Michaelu Hunteru, no od njega nismo dobili povratnu informaciju. To bi također bila sjajna borba", dodao je promotor kako je bio spreman Filipa baciti u Top 10 ispit, u meč kojim bi mogao dobiti još puno više nego ovim protiv Bakolea.

No, tko god bio idući protivnik, iz iduće se izjave da zaključiti kako za Hrgovića više nema lakih mečeva. Od sada nadalje kreće njegov ozbiljan put prema ispunjenju ambicija. Hrgović za sebe smatra kako je već sad najbolji boksač na svijetu, a Hearn će mu osigurati priliku da to u ringu potvrdi.

"Najvažnije je da je Hrgović spreman. Jedan je od najboljih teškaša svijeta i do kraja ove godine gledat ćete ga u ozbiljnim ispitima. Vjerujem da se do kraja ove godine može dovesti u poziciju iz koje će ući u borbu za svjetsku titulu", pun je vjere čovjek koji bi mogao odigrati ključnu ulogu u budućnosti "El Animala".

Ispod teksta možete pogledati razgovor u kojem je Hearn otkrio ove informacije, ali i planove za još neke poznate boksače sa svog rostera.

Linker
20. travanj 2024 13:52